info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de Arazileri Satılıyor

Devlet, 2/B’lerin ardından hazineye ait arazilerinde satışına başladı.

Çerkezköy'de hazine arazileri de satışa çıkarılıyor. 28 Nisan 2014 yılına kadar müracaatları kabul edilecek hazine arazileri yaklaşık 370 parsel.
 
2/B arazilerinin satışından sonra Maliye Bakanlığı bu kez Hazine'ye ait arazilerin satışını gündeme aldı. Milli Emlak Müdürlüğü'nden İl Valiliklerine gönderilen yazı ile satış için  28 Nisan 2014 tarihine kadar başvurularda bulunulacağı bildirildi. 6292 sayılı Kanunun 12. Maddesi kapsamında kalan Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin sürecin daha sağlıklı ve sistemli bir şekilde yürütülmesi için Milli Emlak Müdürlüğü'nce başvuruların alınması ve bilgilendirme yapılması amacıyla köylerde bilgilendirme toplantıları düzenlenmeye başladı. Çerkezköy'de de hazine arazisi bulunan Uzunhacı, Karlıköy ve beldelerde çalışma başlatıldı.
 
370 PARSEL HAZİNE ARAZİSİ BULUNUYOR
 
Çerkezköy'de yaklaşık 370 parsel hazine arazisi bulunduğu öğrenildi. Milli Emlak Müdürlüğü'nce yürütülecek satış öncesinde başvurular için en fazla hazine arazisi bulunan Karlıköy ve Uzunhacı başta olmak üzere beldelerde görevlendirilen personel başvuru öncesi satış süreciyle ilgili bilgiler veriyor. Çerkezköy'de en fazla hazine arazisi bulunan yer 250 parsel ile Karlıköy. Daha sonra 20 parsel ile Uzunhacı hazine arazisi bulunan yerlerin başında geliyor. Kızılpınar, Veliköy, Kapaklı ve Karaağaç ile Çerkezköy'de ise yaklaşık 100 parsel hazine arazisi bulunduğu belirtildi.
 
SON BAŞVURU TARİHİ 28 NİSAN 2014
 
Hazine arazilerinden satın almak isteyenler 28 Nisan 2014 tarihine kadar Milli Emlak Müdürlükleri'ne başvuruda bulunabilecek. Halihazırda müracaatları devam eden hazine arazisi satışı için Milli Emlak Müdürlükleri, el ilanları ve afişler ile duyuruda bulunuyor. Milli Emlak yetkilileri, yukarda sayılan bölgelerdeki vatandaşlar arasında hazine arazisi satın almak isteyenlerin bir an önce müracaatlarını yapmalarını istedi.