info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden Ani Denetimler

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ergene Nehri’nin temiz akması ve Tekirdağ’ın hava kalitesinin iyileşmesi için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

İl Müdürlüğü denetim personellerince; hafta sonu ve gece denetimleri yapılarak atık su arıtma tesislerinin verimli çalışıp çalışmadığı, Ergene Nehri’ne kaçak deşarjların olup olmadığını kontrol edilerek, işletmelerin atık su arıtma tesislerinden denetim numuneleri alınmaktadır. Son 3 ay içerisinde atık su ve hava emisyonu kaynaklı 50 tesise işlem yapıldı.
 
1564 DENETİM YAPILDI
 
Sanayileşmenin yoğun olduğu ilimizde geceleri özellikle fabrikaların yakma ve proses bacalarında; yanma gazları (CO, NOx, SOx), Uçucu Organik ve Toz ölçümleri gerçekleştirilmekte olup, ölçüm sonucunda Yönetmelik sınır değerlerini aşanlara idari para cezası uygulandı. Çorlu ve Çerkezköy başta olmak üzere, İlimizde sanayinin yoğun olduğu Muratlı ve Ergene İlçelerimizde de denetimler gerçekleştirilmekte olup, sadece 2013 yılında başta atık su deşarjı, hava emisyonu kontrolü ve atık yönetimi olmak üzere ilimizde toplam 1564 denetim yapıldı.