info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çiftçilik belgesi zorunlu hale getirildi

Anayasa Mahkemesi Ziraat Odalarının itirazını yerinde buldu. Tarım Bakanlığınca iptal edilen Çiftçilik Belgesi, istenmeye devam edilecek.

Tarım Bakanlığınca iptal edilen "Çiftçilik Belgesi" yeniden zorunlu hale getirildi. Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden Devrim e yaptığı açıklamada; Ziraat Odaları tarafından üreticilere verilen "Çiftçilik Belgesi" uygulamasının bundan sonra da devam edeceğini bildirdi. Başkan Özden şunları söyledi;
Daha önce Ziraat Odaları tarafından çiftçilere verilen Çiftçi Belgesi, Tarım Bakanlığınca çiftçilerin belge almasına gerek olmadığı düşüncesiyle iptal edilmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi Ziraat Odaları Birliği nin itirazını değerlendirerek, "Çiftçiliğin bir meslek olduğunu, çiftçilik mesleğinin Anayasal Meslek Örgütünün de Ziraat Odaları olduğu gerekçesiyle çiftçilik belgesinin kullanım alanını daraltan, hatta bazı tarımsal iş ve işlemlerde tümüyle gereksiz kılan uygulamayı Anayasaya aykırı görmüş ve bu gerekçeyle, çiftçilik belgesinin alınmasını yeniden zorunlu hale getirmiştir.
Böyle bir uygulamadan geri dönülmesi sevindirici bir gelişme olduğu gibi, işbu belgeyle kimlerin çiftçilikle uğraştığı ve bu faaliyetlerinin devam edip etmediği güncel olarak takip edilmektedir.
Anayasa Mahkemesince alınan karar doğrultusunda çiftçilerin tüm kurum ve kuruluşlarda yapacakları işlemlerde Ziraat Odalarından alınacak onaylı çiftçi belgesi geçerli olacak ve "Çiftçilik Belgesi" ile işlem yapılacaktır" dedi.