info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çiftçinin Yüzünü Güldürecek Proje İçin İlk İmzalar Atıldı

Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı’ndan “Serada çiçekçilik fizibilitesi” çalışmasıyla yaklaşık 50 bin TL’lik destek almaya hak kazanırken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin arasında protokol imzalandı.

EŞKİNAT: “BÖLGEMİZDE TARIMSAL ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
 
Trakya Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat projenin çiftçiler için önemine değinirken; ”Bu bölgemiz için önemli bir proje. Bazı muhtarlarımızın talebi ve yaptığımız araştırmaların doğrultusunda bir veya iki ürünü sıfırdan ürettirip yaygınlaştıracağız. Biz bölgemizde bunu denemeye başlayacağız. Bu çalışmada bizim alt yapımız olacak. Bölgemizde tarımsal çeşitliliği arttırmayı hedefliyoruz. Tarımsal kesimin çiçek, kesme çiçek, ekimlik çiçek ve diğer süs bitkileri yetiştirilmesi için teşvik oluşturacağız. Ayrıca belediyemiz bunun alıcısı olacak. Bunun güvencesini veriyoruz. Bu önemli bir teşvik olacak. Örnek modeller oluşturarak çevre il ve ilçelere de örnek olmak istiyoruz.” dedi.
 
ŞAHİN: “PROJE ÇİFTÇİMİZE 1-2 DÖNÜM GİBİ KÜÇÜK ALANLARDA ÇOK DAHA FAZLA KAZANDIRMAYA YÖNELİK”
 
Başkan Eşkinat’ın ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de bir açıklama yaparken; “Yaklaşık 50 bin TL’lik fizibilite çalışması desteği sağlıyoruz. Bu çalışmanın ardından yatırım desteği daha kolay gelecektir. Birden yatırıma girmektense bunun alt yapısını görmek gerek. Bunu hocalarımız, uzmanlarımız araştıracak. Bilimsel veriler ve analizlerle bunu ortaya koyacağız. Proje ve destekteki amacımız çiftçilerimize örnek olarak daha küçük alanda daha verimli ürünlere yönlendirmektir. Çiftçimize 1-2 dönüm gibi küçük alanlarda çok daha fazla kazandırmaya yönelik projenin başarıya ulaşacağına ve sonrasında da Süleymanpaşa Belediyesi ile işbirliğimizin devam edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.
 
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ İLE TRAKYA KALKINMA AJANSI İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK
 
Konuşmaların ardından imzalar atılırken Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da fizibilite çalışmalarının olumlu yanıt vermesinin ardından ana proje için tekrar Trakya Kalkınma Ajansı ile çalışmak istediklerini belirtti.