info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cnntürkte Nabüsün Be Ya Sohbeti

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, hafta sonu CNN Türk’te Burada Hayat Var programına katıldı. “Nabüsün be ya” sohbeti ile renkli anların yaşandığı programda, Tekirdağ’ın güzellikleri konuşuldu.

Yüceer, “Tekirdağ’ı ne kadar konuşsak, ne kadar anlatsak bir tarafı eksik kalacak. Yaşam enerjiniz, sevinciniz, gücünüz azaldığınızda mutlaka Tekirdağ’a gelin ve şehrimizi görün” dedi. 
 
CHP   Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, oyuncu Emre Tetikel, yorumcu İmran Salkan ile beraber hafta sonu CNN Türk’te yayınlanan, Burada Hayat Var programına katıldı. 
Aynur Tartan’ın sunduğu keyifli programda tüm yönleriyle Tekirdağ tanıtıldı. 
 
HEMŞERİLİĞİN NE OLDUĞUNU ÖĞRENDİĞİM ŞEHİR
CHP’li Yüceer, Tekirdağ’ı “Dünyaya gözümü açtığım yer değil belki ama hayata başladığım, 15 yıldır her şeyine sevdalandığım şehir” sözleriyle özetledi. Tekirdağ’ı herkesin mutlaka gelip görmesi gerektiğinin altını çizen Yüceer, “Memleketimi ne kadar konuşsak, bir tarafı eksik kalacak. Tekirdağ’ın insanları bir başka, doğası, havası, denizi, yeşili, coğrafyası bir başka güzel. İnsanları, eğlenceli, sevecen, mülayim; çok sakin ve samimiler. Her koşulda eğlenmeyi bilirler. Tekirdağlı hemşerilerim ile muhabbetin tadına doyamazsınız” diye konuştu. 
 
GENEL KURUL’DA “BE YA” DEMEKTEN ÇEKİNİYORUM
Trakya’nın şivesinin başlı başına güzel olduğunu vurgulayan Yüceer, esprili bir şekilde Genel Kurul’da kürsüde yaptığı konuşmalarda “be ya” demekten çekindiğini, Tekirdağ’a gidip bu şiveyi kapmamanın mümkün olamayacağını söyledi. “Nabüsün be ya” muhabbetinin yapıldığı programda oyuncu Emre Tetikel, Trakya şivesi ile konuşunca renkli anlar yaşandı.
 
OLSUN ALEYKÜMSELAM
Yorumcu İmran Salkan’ın Tekirdağ türküleri seslendirdiği programda Yüceer, Tekirdağ’ın her mevsiminin yaşanır olduğunu, her bir köşesinde, her bir kenarında, kıyısında hem geçmişin izlerinin görüldüğünü, hem de günümüzün güzelliklerinin olduğunu bildirdi. Seçim çalışmalarından bazı anekdotlar da aktaran Yüceer,  “TBMM ortamından uzaklaşıp, memlekete gittiğimizde, köyleri, kahveleri ziyaret ettiğimizde sadece erkekleri görebiliyoruz. Eşlerinize selam söyleyin diyoruz “Olsun Aleykümselam” diye yanıtlıyorlar” diye konuştu.
 
YAŞAM ENERJİNİZ AZALDIĞINDA TEKİRDAĞ’A GELİN
“Yaşam enerjiniz, sevinciniz, gücünüz azaldığınızda mutlaka Tekirdağ’a gelin” diyen Yüceer,  Tekirdağ’da o enerjinin,  yaşama sevincinin mutlaka tamamlanacağını,  Tekirdağ’a sevdalanmak için 1 ay kalmanın yeterli olduğunu kaydetti.  
 
DAVETE GEREK YOK
Tekirdağ’ın geleneklerinin de konuşulduğu programda “Damat Karşılama”  oyunu hakkında bilgi verildi. Trakya’da,  düğün yapıldığı zaman özel davete gerek olmadığı, müziğin sesini duyan herkes düğüne icabet ettiği kaydedildi.
 
ŞARKÖY’Ü GÖRMEMEK OLMAZ
Kiraz Festivali hakkında bilgi veren Yüceer, sunucu Aynur Tartan’ı festivale ve Şarköy’de bağbozumuna davet etti. Yüceer, “Uluslararası nitelikte olan festivalimizi Haziran ayında, Naip Köyü’nden başlatıyoruz.  Bu sene 49.’sunu yaptık. Festivalimiz panellerle, söyleşilerle, konserlerle dolu dolu dolu geçiyor. Bağbozumu mevsiminde Şarköy bir başka güzel oluyor. Muhteşem doğasıyla, zeytin ağaçlarıyla, deniziyle, yamaç paraşütünün yapıldığı Uçmakdere’siyle, tarihi kalıntıları ile Şarköy Türkiye’nin en büyük sahiline sahip. Sörfte Alaçatı’yı bile geçeceğine eminiz ” dedi. 
 
ZENGİNLİK FIŞKIRIYOR
Programda Tekirdağ’ın yöresel ürünleri, Mürefte’nin üzüm sabunu ve Karacakılavuz’un el emeği göz nuru ürünleri de sergilendi. Tekirdağ’ın her bir kıyısından, her bir köşesinden zenginlikler fışkırdığını kaydeden Yüceer,  yöresel lezzetler açısından da Tekirdağ Peynir Helvası, Tekirdağ Köftesi, Hayrabolu Tatlısı, Çerkezmüsellim Köftesi’nin oldukça meşhur olduğunu kaydetti. 
 
NE BULMAK İSTİYORSANIZ ONU BULURSUNUZ
Hafta sonu Tekirdağ’a turist akını yaşandığını kaydeden Yüceer, “Saray Kastro Plajı’nda motosiklet tutkunları buluşuyor.  Marmara Ereğlisi bir antik şehir. Görsel anlamda, yaşayan bir ilçe” dedi.
 
CHP’li Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü:
Tekirdağ’da ne yaşamak istiyorsanız onu yaşarsınız. Ne bulmak istiyorsanız onu bulursunuz. Heyecan, huzur, mutluluk, muhabbet hepsi var. Yoğun tempoda bir çalışma yaşamı istiyorsanız Tekirdağ çok güçlü bir sanayi şehri. Tekirdağ birçok değerde ilk 10 içinde. Vergi tahakkukunda 9. sırada. Sosyoekonomik gelişime bakımından da çok güçlü. 
 
TEKİRDAĞ BANA ALLAH’IN BİR LÜTFU
Programda Tekirdağlılar’a selam gönderen Yüceer, Tekirdağ’ın kendisine mücadele gücü, üretme sevinci, yaşama sevinci verdiğini belirterek, “Tekirdağ bize Allahın bir lütfu. Tekirdağ iki oğlumu bana verdi. Bana milletvekili olmanın gururunu yaşattı. Tekirdağlı hemşerilerime minnetlerimi gönderiyorum. Bütün yurttaşlarımızı Tekirdağ’a bekliyoruz.” diye konuştu.  
 
ARTIK TEKİRDAĞLI’YIM
Renkli dakikaların yaşandığı program Aynur Tartan’ın, “Ben buradan ilan ediyorum atık Tekirdağlıyım” sözleriyle son buldu.
 
 
                                                                       MURAT ÜRTEKİN
Kaynak : Murat Ürtekin