info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu 54 İlden Daha Büyük

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) veri tabanı rakamları açıklandı. Bu rakamlara göre, ilçe merkezinde nüfusu 226 bin 921 olarak belirlenen ve bir önceki yıl nüfuslarına göre 51 ilden daha fazla nüfusa sahip olan Çorlu, bu kez 54 ilden daha büyük çıktı.

İlk kez 2007 yılında uygulanan sistemin 2011 yılı sonu rakamlarına göre, 226 bin 921 kişilik nüfusu ile Çorlu şehir merkezinin 54 ilin merkezinden daha fazla nüfusa sahip olduğu ortaya çıktı.

16 Büyükşehir Belediyesinin dışında sadece 11 ilin merkez nüfusunun Çorlu’nun merkez nüfusundan fazla olması dikkat çekti. Bir önceki yıl verilerine göre nüfusu Çorlu’dan fazla olan Çorum, Isparta ve Kütahya illerini de nüfus bakımından geride bırakan Çorlu, büyükşehir belediyeleri haricindeki il merkezlerinin sadece 11’inin nüfusundan geri kaldı. 16 Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu’nun nüfusunu geride bırakan 11 il düşünüldüğünde Çorlu nüfus bakımından 81 ilden 54’ünü geçmiş oldu. ADNKS verilerine göre, Çorlu’nun nüfusundan fazla nüfusa sahip il merkezleri arasında sonradan il yapılan 14 ilden ise sadece Batman yer alıyor.


ilin nüfusundan daha fazla nüfusa sahip olduğu ortaya çıkan Çorlu, büyükşehir belediyelerine bağlı ilçe belediyeleri dışında kalan ilçeler arasında ise en büyük ilçe olarak dikkat çekti.

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Mersin, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerine bağlı ilçeler haricinde Çorlu, Türkiye’nin en büyük ilçesi olarak belirlendi. 

Çorlu’nun nüfus bakımından geride bıraktığı iller şöyle: