info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da fidan dikme şenliği

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Çorlu Gönüllü Temsilciliği tarafından fidan dikme şenliği düzenlendi.

Şenliğine Bulgaristan ın Edirne Başkonsolosu Valcho Markov da katıldı.

TEMA Çorlu Gönüllü Temsilciliği tarafından oluşturulan Çorlu Belediye Konutları (Atakent) arkasında yer alan fidanlıkta fidan dikim şenliği gerçekleştirildi. Tezken Mağazaları ve Bulgaristan ın Edirne Başkonsolosluğunun da katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe TEMA Teşkilatlanma Bölümü Başkanı Temel Uras, Bulgaristan`ın Edirne Başkonsolosu Valcho Markov, Tekzen Çorlu Mağaza Müdürü Gökhan Köprülü, Müdür Yardımcısı Ercan Aydın, TEMA Çorlu Gönüllü Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri İbrahim Algül, İsmail Tonguç, Ayhan Yavuz, Serkan Aygün, Hatice Koç, Sevda Candan, Tuncay Tosun, Filiz Halavart ve Sebahattin Bükülmez ile TEMA Çorlu Gönüllü Temsilcisi Ahmet Cömert katıldılar.

Çorlu TEMA temsilciliği olarak çeşitli alanlarda etkinliklere imza attıklarını söyleyen Ahmet Cömert, "Okullarda oluşturduğumuz Yavru TEMA ve Genç TEMA Grupları ile çevre bilincini aşılamaya, öğrencileri doğaya saygılı bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Yeşile, çevreye ve tabiata saygılı olan insanların birbirlerine de saygıları olur. Öğrencilerin iyi eğitim alması, faydalı bireyler olarak yetişmesi noktasında temiz bir çevreye de ihtiyaç var" dedi.

Cömert, her yıl Türkiye de orman yangını ve erozyon nedeniyle binlerce hektar toprağın yok olduğuna da işaret ederek ağaç dikmenin önemli ve zaruri olduğunu bu tip etkinliklerin duyarlı her kişi ve kurum tarafından yapılması gerektiğini de dile getirdi.

TEMA Çorlu gönüllü temsilciliğinin fidan dikme şenliğine katılan Özel Trakya Koleji Öğrencisi Çığıl Oral da doğum gününü ilginç bir şekilde kutladı. Doğum günü anısına TEMA fidanlığına ağaç diken Çığıl Oral, bu mutlu anını ölümsüzleştirmiş oldu.