info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da polis dayağı iddiası

Çorlu da, sokak kavgasına karışan oğlunun polislerce şiddet gördüğünü ve hastanede tedavi görmesi gerekirken cezaevine konulduğunu öne süren anne, basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada bayıldı.

Sinir krizi geçiren ve bayılan acılı anneyi, yanında bulunan ve görevli polis memurları hakkında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı na suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen kızı kendine getirdi.
İddiaya göre, Çorlu Cumhuriyet Meydanı nda önceki gece arkadaşı A.Ö. ile birlikte yürüyen K.U. (17) omuz atma meselesi yüzünden önce tartışmaya ardından da kavgaya tutuştu. Kavgaya müdahale eden polislerce gözaltına alınan oğlu K.U. nun polis şiddetine maruz kaldığını iddia eden anne Türkan U., oğlunun kan kustuğu halde hastane yerine nezarethaneye götürüldüğünü, tedavisinin yaptırılmadığını, oğlunun kendisine gösterilmediğini ancak sadece kan kusan oğlunun kusmuklarını temizlemek için nezarethaneye sokulduğunu öne sürdü.
Oğlunun yaşadıklarını görgü tanıklarından öğrendiğini, oğlundan dinlediği ve bizzat şahitlik ettiğini öne süren Türkan U., oğlunun çok sayıda polisten dayak yediğini iddia etti. Acılı anne, "Oğlum sokak kavgasına tutuşmuş. Kavgaya bölgede görevli resmi polis ekibi müdahale etmiş ve oğlum polis aracına bindirilmiş. Bu sırada sivil biri gelerek oğluma küfürler etmiş. Oğlum da ekip arabasının içerisinden kendisine küfür etmemesini, gerekirse dövmesini, vurmasını ama küfür etmemesini istemiş. Bu isteğini birkaç kez tekrarlamasına rağmen kavga ettiği kişilerin yakınlarından biri zannettiği kişinin küfür etmeye devam etmesi üzerine polis arabasından inerek bu kişiye kafa atmış. Daha sonra olay yerine gelen polislerce oğlum öldüresiye dövülmüş. Bunun MOBESE kamera kayıtlarında ortaya çıkacağına inanıyoruz. Görevli polisler, vatandaşlardan ya da çevredeki esnaftan kimseyi yaklaştırmadan oğlumu dövmüşler. En son kaldırım üzerine bıraktıkları oğlumun hareket etmeye devam ettiğini görünce tutarak yola savurmuşlar hatta yoldan geçen araba oğluma çarpmamak için zor durmuş" dedi.
Oğlunun polislerce gözaltına alındığını ve Çorlu Devlet Hastanesi ne götürüldüğünü öğrendiğini söyleyen anne Türkan U.; "Hastaneye gittiğimde elleri kelepçeli vaziyette diz çöktürülen oğluma hakaretler edildiğini, darp edildiğini gördüm. Yetişin oğlumu öldürüyorlar diye bağırdığımda bu kez beni de dışarı attılar ve gözaltına alınacağımı söylediler. Ardından Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezine getirerek nezarethaneye koydukları oğlumu görmeme izin vermediler. Karakolda da oğlumu feci şekilde dövmüşler. Kan kusan oğlumun kusmuklarını temizlemem için beni nezarethaneye aldılar. Başımda bekleyen polisin dalgınlığından yararlanınca da oğlumun ağzından gelen kanları bir peçeteye alarak çantama koydum. Sonra da oğlumun birkaç fotoğrafını çektim. Beni yeniden dışarı çıkardıklarında da bu kez hastaneye giderek nöbetçi doktorla görüştüm. Oğlumun durumunu anlattım, kanlı peçeteyi gösterdim, tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledim. Doktor benden oğlumu getirmelerini istedi. Ancak polisler beni dinlemediler, oğlumu tedaviye götürmediler. Oğlumun şuanda cezaevinde değil, hastanede tedavi de olması lazım. 17 yaşındaki çocuğu 10 - 12 polis dövmüş. Bu bize reva mı? 17 yaşındaki çocuğa bu yapılır mı?" diye konuştu.
Acılı anne, konuşmaları sırasında baygınlık geçirdi. Çorlu Devlet Hastanesi nde kardeşinin dövülmesi olayına tanıklık ettiğini ve sorumluların cezalandırılması için Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Bengü U., annesine yardımcı olmaya çalıştı.
Bengü U. da, "Hastaneye gittiğimde kardeşimi ilk soracağım kişi polisti bu yüzden polis noktasına gittim. Oraya gittiğimde içeriden sesle duydum, kapıyı aralayarak içeri baktığımda kardeşimi elleri arkadan kelepçeli vaziyette gördüm. İki polisin ana avrat küfür ederek kardeşimi tekmelediklerini gördüm. O polislerden şikayetçi oldum, sonuna kadar da şikayetimi sürdüreceğim. Devlet neredeyse kendi adamını korumasın, bugün benim kardeşimin başına gelen yarın öbür gün onların evlatlarının başına gelebilir, bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. Yetkililer bunları göz ardı etmesin, devletimize güveniyoruz, inşallah güvenimiz sarsılmaz" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, polis yetkilileri, ailenin iddialarının asılsız olduğunu savundu.