info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Fatih Koleji Öğrencileri Becerilerini Sergiledi

Tekirdağ Çorlu Fatih Koleji öğrencileri, dönem içerisinde oluşturdukları kulüplerde gördükleri bilgi ve becerilerini, hazırladıkları sergi ile görücüye çıkardı.

 

Tekirdağ Çorlu Fatih Koleji öğrencileri, dönem içerisinde oluşturdukları kulüplerde gördükleri bilgi ve becerilerini, hazırladıkları sergi ile görücüye çıkardı. Öğrenciler, ziyaretçilerden tam not aldı.
 
Orion AVM'de açılan sergide, dizilim sporu, üretkenlik, düşünce becerileri, görsel algı, teknoloji tasarım, akıl oyunları ve Robotik Kulübü öğrencilerinin tasarladığı robotlar büyük ilgi gördü. Sergiyi gezenler; öğrencilerle birlikte akıl oyunları oynayıp, dizilim sporu olarak bilinen bardak oyununu yapmaya çalıştı, robotları tasarlayan öğrenciler de robotlar hakkında bilgi aldı.
 
Çorlu Fatih Koleji öğretmenlerinden Erdinç Karaman, zenginleştirilmiş eğitim modeli kapsamında, diğer dersler yanında üretkenlik, düşünce becerileri, görsel algı ve akıl oyunları derslerini uyguladıklarını ifade etti. Karaman, "Bu sayede öğrencilerimiz, eğlenceli bir şekilde istediğimiz kazanımlara ulaşabiliyorlar. Türkiye'de çok az sayıda uygulanan bu yöntem sayesinde çocukların ileriki yaşamlarındaki meslek seçimleri de ilgi alanları doğrultusunda belirleniyor." dedi.
 
Robotik Kulübü öğretmeni Musa Bingöl ise geleceğin bilim adamlarını yetiştirdiklerini ifade etti. Kulübün çalışmaları hakkında bilgi veren Bingöl, "Robot Kulübü olarak, mühendisliğin, programcılığın temel eğitimini veriyoruz. Öğrenciler bu kulüpte, hayal ettikleri bütün hayallerini üç boyutlu nesnelerle gerçekleştirmiş oluyor. Burada öğrencilerimizin hazırladığı yürüyen insan, timsah, akıllı araba, top oynayan robot, merdiven tırmalayan robot, sudoku bulmaca çözen robotlar tasarladılar. Öğrenciler, sıfırdan veya var olan robot projelerini geliştirerek yeni robot çalışmaları yapıyor. Burada geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyoruz." diye konuştu.
 
Robotik Kulübü öğrencilerinden Hayrullah Sönmez ise "Arkadaşımla birlikte beyzbol oynayan robot yaptık. Önce robotun projesini hazırlayıp, robotun parçalarını temin ederek birleştirdik. Robotumuz ses ve görüntüye duyarlı olarak hareket ediyor. Sergimize gelen ziyaretçilere robotlar ve çalışmalarımız hakkında bilgi veriyoruz. Çok büyük ilgi görüyoruz." ifadelerini kullandı.