info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu lu Gençlerden Teröre Tepki

Çorlu da terör karşıtı eylem düzenlendi.

Ülkücü gençler tarafından tertiplenen eylemde terör örgütü PKK ve yandaşları lanetlenirken Tokat ın Reşadiye ilçesinde meydana gelen hain saldırıda şehit olan 7 asker için saygı duruşunda bulunuldu.

Süleymaniye Cami yanında yaklaşık 100 kişilik Milliyetçi ve ülkücü gençlerin oluşturduğu kalabalık, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyüş yaptı.

Cumhuriyet Meydanı nda Hareketli Saatler

Çorlu da hafta sonu Cumhuriyet Meydanı nda hareketli saatler yaşandı. Bir grup gencin eylem yapacağı ihbarı alan polis ekipleri Cumhuriyet Meydanı nda herhangi bir olayın yaşanmaması için bölgeyi abluka altına aldı. Süleymaniye Cami ve çevresinde 4?5 kişilik grupların toplandığını belirleyen polis ekipleri çevrede kuş uçurtmadı. Cumhuriyet Meydanı na sevk edilen çok sayıda ekip, çevrede geniş güvenlik tedbirleri alırken, eylemin yapılıp yapılmayacağına dair araştırma başlattı. Çevreden geçen iki kişinin elinde poşet içerisinde yazılı halde dövizleri gören polis ekipleri, bu dövizlere el koydu.

İkindi namazının ardından Süleymaniye Cami yanında toplanan milliyetçi ve ülkücü gençlerin oluşturduğu yaklaşık 100 kişilik kalabalık açtıkları dev Türk Bayrağı ile teröre lanet okumaya başladı. İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve polis ekipleri, terör karşıtı eylem yapmak isteyen gençleri durdurdu. İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş ın Ülkü Ocağı Başkanı Oğuz Kurt ile görüşmesinin ardından eylemin olaysız bir şekilde yapılması istendi. Atatürk Kültür Merkezi arkasında dev Türk Bayrağı açan kalabalığın çevresine polis ekipleri tarafından güvenlik kordonu oluşturuldu. Kumyol Caddesi ni takiben Atatürk Meydanı na kadar yürüyen gençlere çevrede bulunan ev ve iş yerlerinden çıkan vatandaşlarda alkışlarla destek verdi. Sloganlar eşliğinde yürüyen gençler, terör örgütünü lanetlerken Kumyol Caddesi bir süre trafiğe kapatıldı.

Terör karşıtı eylemde sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "TSK ya uzanan eller kırılsın", "Türk-Kürt kardeş PKK kalleş", şeklinde sloganlar atıldı. Zaman zaman tekbir getiren kalabalık Atatürk Meydanı na geldiğinde ise İstiklal Marşını okudu. Terör karşıtı eylem yapan gençler sessizce dağılırken, çevrede bulunanlardan büyük alkış aldılar. Terör örgütü PKK ve yandaşlarına lanet yağan eylem olaysız sona erdi.