info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorluda Kadına Yönelik Şiddet Kınandı

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti kınayarak basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisleri üyesi bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti kınayarak basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 kadın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak basın açıklaması yaptı. Ellerinde, yakınlarından gördükleri şiddet sonucu hayatını kaybeden kadınların resimlerini taşıyan eylemciler, şiddetin artışına dikkat çekti.

Grup adına açıklama yapan Leyla Uçar, kadın cinayetlerinin 14 kat arttığını söyledi. Türkiye'de son sekiz ay içinde 143 kadının yakınları tarafından şiddet uygulanarak öldürüldüğünü belirten Uçar, "Aynı zamanda 2011 yılının sadece ilk altı ayında Türkiye'de 26 binden fazla kadının aile içi şiddet gördüğü rapor edildi. Cinsel taciz, tecavüz ve şiddet uygulayarak cinayet işleyen erkekler, erkek egemen yargı sistemi tarafından aklanıyor. Her fırsatta kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında pek çok yasa yapıldığı ve önlemler alındığı ifade edilse de, şikayetçi olan ve savcılığa suç duyurusunda bulunan kadınlar açısından durum değişmemektedirö dedi.