info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cüneyt Yüksel`den Albayrak ve Eşkinat`a Sert Sözler

Bize Destek Değil Köstek Oldular

Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel,55. Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında sahil kültür çadırında Eski Süleymanpaşa belediye başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak'a sert eleştirilerde bulundu. Kendilerinin şov belediyeciliği yerine hizmet belediyeciliği anlayışında çalıştıklarını ifade eden Yüksel, Bizler,Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanını anlamakta zorluk çekiyoruz. Her iki belediyenin de birinci vazifesi, Tekirdağ'a ve Tekirdağ halkına hizmet etmek olmalıdır.

 Oysa Sayın Kadir ağabeyimiz bize destek yerine köstek olarak,Süleymanpaşa ve Tekirdağ halkına daha güzel bir festival yaşatmak için gösterdiğimiz çabada hep engelleyici bir tutum sergilemektedirler.Kendilerine festival için bu alanın yetersiz olduğunu söylememize rağmen,hiç bir şekilde maddi manevi desteği bırakın, Uluslararası olan bir festivalde bizleri daracık alana mahkum ettiler. Daha güzel bir Süleymanpaşa oluşturmak için gösterdiğimiz gayrette hep önümüze engel çıkardılar. Oysa birlikte daha modern ve güzel bir Süleymanpaşa dizayn etmek için destek olmak yerine,ayrımcılık zihniyeti ile zorluk çıkarıyorlar. Önceki dönem belediye başkanı Sayın Ekrem Eşkinat da plansız bir belediyecilik anlayışıyla, borçlu ve çaresiz bir belediye enkazı bırakmış. Bu başkan,festival için bir milyon ikiyüz bin lira bütçe ayırmış.

Biz göreve geldiğimizde,öncelikle çalışan personelin maaşlarını ödedik. Kolay değil, toplam 900 çalışan var ve bu da büyük bir meblağdır. Festivali de,sponsorlar sayesinde belediyenin kasasından beş kuruş çıkmadan yaptık. Şimdiye kadar, belediyede bol keseden harcamalar yapılmış. Artık bu saltanata son verdik. Bizim tek harcamamız, halkın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet için olacaktır. Kısa zamanda düzenlemiş olduğumuz bu festival ile, yaklaşık 2 milyon kişiyi Festival alanında ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Üstelik geçmiş yılların aksine, Edirne, İstanbul ve Türkiye'nin yanı sıra,yurt dışından da birçok kişinin ziyareti, bizi çok mutlu etmiştir. Ayrıca bitme noktasına gelen Macar günlerindeki ziyaretçi akını, tekrar eski canlılığına kavuşuyor. Üstelik gelecek yıllarda sadece Macaristan'dan değil, Almanya, Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan ve birçok ülkeden misafirleri davet edip, hem şehir turizmine hem de festivali eski Uluslararası kimliğine kavuşturacağız.

Bu yolda gelişerek, her türlü engellemelere göğüs gererek en iyi hizmeti Süleymanpaşa belediyesi olarak Hem Süleymanpaşa hem de Tekirdağ halkına sunacağız.

Bu yolda her türlü engellemeleri de değerli halkımızla siz basın mensuplarımız sayesinde paylaşacağız.

Sözde değil,özde belediyecilik yapacağız Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin