info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dalgıç Kanal 59 a Konuk Oldu

Tekirdağ Belediye Başkanı Adam Dalgıç ve Kent Konseyi başkanı Levent Gündoğdu , Kanal 59 Televizyonunda, Kanal 59 Genel Yayın yönetmeni Nurgül Ardalı nın hazırlayıp sunduğu, Yerel Gündem Canlı yayın programına katıldı.

Tekirdağ Belediye Başkanı Adam Dalgıç ve Kent Konseyi başkanı Levent Gündoğdu , Kanal 59 Televizyonunda, Kanal 59 Genel Yayın yönetmeni Nurgül Ardalı nın hazırlayıp sunduğu, Yerel Gündem Canlı yayın programına katıldı.

Ardalı nın sorunlarını yanıtlayan Belediye Başkanı Dalgıç, yapılacak genel seçimlerde Milletvekili aday adayı olmayı düşünmediğini söyledi. Belediye olarak tüm personeli ile kenetlendiğini belirten Dalgıç, 2 yıl gibi bir sürenin uzun ancak belediyecilikte kısa bir süre olduğunu ifade etti.

Kent bilgi sistemine de değinen Dalgıç, Bu ay sonunda kent bilgi sistemini tamamlayacağız. Bu büyük bir proje. Bu proje için ciddi bir kaynak harcadık. Ancak araştırın bu kent bilgi sisteminin yapan illere en düşük parayı biz ödemişiz. Bu Tekirdağ için çok önemli bir çalışma. Bizim belediyeye geldiğimiz elimizde yeterli sayısal veri yoktu. Su hattı nereden geçiyor, kanalizasyon nereden geçiyor. Kimse bilmiyordu. Yeterli dokumana da sahip değildik. Bunun neticesinde bir sürü su ve kanalizasyon borusu patladı. Şimdi de bu yer altında geçen hatların haritasının çıkardık. Bundan sonra işimiz daha kolay olacak. Doğalgaz temizlik demek. Tekirdağ ın %25 i doğalgaz kullanmaya başladı. Diğer mahallerimize doğal gaz hattını da bu ay sonunda getireceğiz. Tekirdağ ın kendi özkaynaklarının kendisine yeter. Geçen dönemde Belediye işçileri ikramiyelerini alamamış. Biz onları da ödedik. Şu anda dönemimize ait belediyenin borcu yok. Kaynaklarımızı artırmak için çalışıyoruz. Eskiden belediyenin bazı yerleri işgal edilmiş. Biz bundan sonra hiçbir yerimizin işgaline izin vermeyeceğiz dedi

Kent konseyi başkanı Levent Gündoğdu ise, Kent konseyinin çalışmalarının Belediye endeksli olduğunu ve başkan Dalgıç ve yönetiminden konseye çok büyük destek aldıklarını söyledi.

Çoğu belediyenin kent konseyini sembolik olarak kurduğunu belirten Gündoğdu, Belediye başkanı Adem Dalgıç ın destekleriyle kent konseyinin Türkiye nin en iyi kent konseyleri arasına girdiğini iddia etti.