info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Demiryolu Elektrifikasyon Projesi’nin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

30 Kilometrelik Tekirdağ – Muratlı Demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışması ile ilgili, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı; Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli, yüklenici firma yetkilileri ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

30 Kilometrelik Tekirdağ – Muratlı Demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışması ile ilgili, tanıtım ve bilgilendirme toplantısı; Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ  Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli, yüklenici firma yetkilileri ve il protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.
Toplantıda; Demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışması işini, 1 yılda tamamlayan firma tarafından bir sunum gerçekleştirilirken, merkezi İstanbul Haydarpaşa olan, TCDD 1. Bölge’nin Müdürü Hasan Gedikli yaptığı konuşmada; “ Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında yer alan, Tekirdağ’da gerçekleşen bu yapım çalışması ile bundan sonra Tekirdağ Limanı; bir taraftan Derince Limanı ile bir taraftan da Bandırma Limanı ile bağlanacak ve böylece Tekirdağ ilimiz, demiryolu ulaşımında merkezi bir yer olacak” dedi.
Bilgilendirme  toplantısında konuşan Vali Ali Yerlikaya da; “ 2007 yılında yapımına başlanan ve 2010 yılında açılışı gerçekleştirilen Tekirdağ- Muratlı Demiryolu hattının, daha önce tek hat olduğunu şimdi ise TCDD ile yapım işini yürüten yüklenici firmanın özverili çalışması neticesinde, yaklaşık  35 milyonluk yatırımla artık “çift hat” haline geldiğini” ifade etti.
Vali Yerlikaya; “Bu çalışma, Tekirdağ’ın gerçek manada bir “lojistik üs” olduğunun da ispatı. Kara, deniz ve hava yolundan sonra demir yolunu da etkin bir şekilde kullanacak Tekirdağ’ın, bundan böyle ekonomisi daha bir canlı olacak. Biliyorsunuz, ulaşım medeniyet demek. İnsanlar, hizmete önem veriyor. Medeniyet de bunu artık elzem kılıyor.
21 Eylül tarihinde açılışı yapılacak, içinde 30 Kilometrelik Tekirdağ – Muratlı Demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışmasının (Elektrifikasyon Projesi); 2 temel atma ve 5 açılış ile TCDD, özel bir hizmeti de gerçekleştiriyor. 157 .yılını kutlayan Devlet Demir Yollarımıza, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.