info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Demiryolu özelleştirilecek

Yük taşımalarının demiryolu ağırlıklı yapılması amacıyla demiryolunda özel sektör tren işletmeciliği geliştirilecek.

Yük taşımalarının demiryolu ağırlıklı yapılması amacıyla demiryolunda özel sektör tren işletmeciliği geliştirilecek. Yük taşımacılığı özel sektörün işletmecilik avantajlarından yararlanmak üzere serbestleştirilecek ve TCDD yeniden yapılandırılarak kamu üzerindeki mali yükü sürdürülebilir bir seviyeye çekilecek.

Özel sektörle ortaklıklara gidilerek başta sanayi bölgelerine olmak üzere demiryolu bağlantı hatları yapılacak ve araç yatırımları özel sektöre bırakılacak. Uluslararası trenlere hizmet verecek Muratlı-Tekirdağ demiryolu projesinin yılsonu itibarıyla tamamlanması bekleniyor.

Kent içi raylı sistem projelerinde yerli sanayiden azami ölçüde faydalanılacak. Uluslararası rekabet gücünün artırılabilmesi amacıyla, projelerin planlama sürecinden başlayarak finansmanının sağlanmasına kadar bütün aşamalarda, belediyeler yerel sanayi ile işbirliğine yönlendirilecek. Hazine garantili dış kredi ile gerçekleştirilecek raylı sistem projelerinde toplam maliyetin asgari yüzde 25 i belediye öz kaynaklarından karşılanacak.