info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dere yatağına konut yapılmaz!

Saray da yaşanan sel felaketine ilişkin, felaketzedelere yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, felakette konutlarını kaybederek evsiz kalan vatandaşlara, gerekli yardımın yapılacağını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, dün saat 14.00 da Tekirdağ İl Genel Meclisi Toplantı Salonu nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, projelere ayrılan ödeneklerin X nin nakdi aktarımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Kemelek, 249 projenin varlığından bahsederek, bunlardan 71 tanesinin gerçekleştirildiğini, 107 sinin ise sürdüğünü kaydetti. 71 projenin ise hayata geçirilmek üzere başlanılmayı beklediğini söyleyen Vali Kemelek, can kayıplarına neden olan sel felaketine ilişkinde bir açıklama yaptı.

Vatandaşların selden zarar görmemeleri için dere yataklarına konut yapılmaması gerektiğinin altını çizen Kemelek, henüz köylere dair bir yerleşim planı ve imar planının bulunmadığını ve bunu acilen çözeceklerini ifade etti.

Saray da yaşanan sel felaketine ilişkin, felaketzedelere yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Vali Kemelek, felakette konutlarını kaybederek evsiz kalan vatandaşlara, gerekli yardımın yapılacağını söyledi.

ONBİN TL YARDIM

Felakette Bahçeköy de 5, Güngörmez de ise 1 konutun oturulamaz hale geldiğini söyleyen Kemelek, konut sahipleri ile görüşüldüğü ve kendilerine 10 bin TL den az olmamak kaydı ile yardım yapılacağını anlattı.

Söz konusu yardımın, yapılacak konutların dere yatağına değil, kendilerinin göstereceği daha uygun bir yere yapılması koşuluğuna bağlandığını belirten Kemelek, dere yataklarına konut yapılmaması gerektiğini dile getirdi.

Vali Kemelek; "Konutlar dere yatağına yapıldığı için bunlar yaşandı. Bu yüzünden yeni yapılacak konutların, bizim göstereceğimiz yere yapılması durumunda yardım edeceğimizi konut sahiplerimize ilettik ve anlaşma sağladık. İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, yarın giderek konutların inşası için yer tespiti yapacak." dedi.

KÖPRÜLER DEBİLERE UYGUN YAPILMAMIŞ!

Son yaşanan sel felaketinin, köprülerin de yetersizliğini ortaya çıkardığını ifade eden Kemelek sözlerini şöyle noktaladı; "Sel felaketlerinde göründüğü gibi köprüler suyun debilerine uygun yapılmamış. Dar ve ufak olan köprüler büyük yağmurlarda baraj etkisi yaparak zarar veriyor. Bundan sonra yapılacak köprüleri hem geniş hem de suyun debisine göre yüksek yapmak zorundayız"

Toplantıya Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı.