info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dereceye giren öğrencilere altın

Türkiye genelinde düzenlenen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Seviye Belirleme Sınavı na (SBS) Tekirdağ dan katılarak dereceye giren öğrenciler Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek tarafından altınla ödüllendirildi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, ÖSS ve SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından Tekirdağ da başarılı sonuç alarak dereceye giren öğrencileri makamında kabul ederek başarılarını kutladı.
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Türkiye genelinde tüm sorulara doğru cevap veren 112 öğrenciden biri olan 50 Yıl İlköğretim Okulu ndan Ongun Tuna, Türkiye 72 si olan Çorlu daki Ünilever İş İlköğretim Okulu ndan Rıfatcan Bahtiyar, ÖSS EA-2 dalında 372 puan alarak Türkiye 37. olan Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Özge Akgün ve öğrenci velileri ile öğretmenleri Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek i ziyaret etti.
Vali Zübeyir Kemelek, Türkiye de son bir haftadır sonuçların ardından öğrenciler arasında heyecanlı günlerin yaşandığını belirtti. Türkiye de 1,5 milyon öğrencinin ÖSS ye girdiğini ifade eden Vali Kemelek, "Birçok öğrencimiz de liselere yerleşme sınavına giriyor. Bu çocuklarımızın başarısı için veliler de yakından ilgileniyorlar. Çocuklar zaten işin içindeler. Sizlerin bu mutlu anlarını paylaşarak beraber olmak istedik" şeklinde konuştu.
Vali Kemelek dereceye giren öğrencilerin diğer öğrencilere örnek olmasını dileyerek, "Başarı elde etmenizde bugüne kadar başta kendiniz gayret gösterdiniz. Annelerinizin babalarınızın ve öğretmenlerinizin desteği çok büyük. Burada onları da kutluyorum. Tabi sınavın ardından her şey bitmiş değil. Sınavda derece yapmak yetmiyor. Eğitim süreci devam ediyor. Umuyorum istediğiniz okul ve bölümlere yerleşerek, hayatta başarılı olursunuz" dedi.
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Üner Dilek ise, SBS sınavlarının bu yıl 27. sırada olduklarını, ÖSS de Sayısalda 46. Sözelde 47. ve Eşit Ağırlıkta da 48. olduğunu söyledi. Dilek ham puanların öğrenci sayısına bölünerek sıralamanın oluşturulduğunu hatırlatarak, "İllerin başarı sıralaması bunla tespit edilmiyor. Başarı ölçütü sınava giren öğrencilerin yüzde kaçının lisans programına yerleştirilmesi şeklinde düzenleniyor. Yerleştirme oranımız baz alındığında Tekirdağ 2004 te Türkiye 28., 2005 te 26., 2006 da 8 inci 2007 de 9 uncu ve geçen yıl da 6. oldu" diye konuştu.
Dilek, Tekirdağ ın SBS deki iller bazında başarı oranında 27. olmasını göçe bağlayarak, "Bizim yaklaşık yılda ilköğretimde göç ile gelen öğrenci sayımız 3 bin civarında. Öğrencilerimiz bu göç sürecinde uyum problemleri yaşayabiliyor. Bu süreç içinde akademik başarı da düşük oluyor" şeklinde konuştu.
Vali Kemelek konuşmaların ardından ÖSS ve OKS de dereceye giren öğrencileri tebrik ederek cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.