info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dev İnşaat Çukurunun Kapatılması İsteniyor

Değirmenaltı Mahallesi’nin göbeğinde, hafriyat izni alınmadan açılan dev inşaat çukurunun bir an önce kapatılması, can ve mal güvenliğinin sağlanması isteniyor.

Tekirdağ Belediyesi İmar Müdürü Ahmet Coşkun,  “Yapı ruhsatı alınmayan arsada hafriyat bile yapılamaz” diyerek Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz’i zor duruma soktu. Bilindiği gibi Tekirdağ Belediyesi Başkan yardımcısı Değirmen Altı’nda yapı ruhsatı almadan hafriyat yapılan bir arsa için “Koruma altına alınan demirlerin hırsızlar tarafından çalındığını “ söyleyerek müteahhitlik firmasını korumaya çalışmıştı.
Sonra da yazdığı cevapta “Müteahhit firmanın bu koruma demirlerini bir gün içinde koyduklarını” iddia etmişti.
 
Tekirdağ Belediyesi İmar Müdürü Ahmet Coşkun “Maalesef iki yıldır kazılı bu alan için yapı ruhsatı alınmamış. Buraya çivi bile çakılamaz ”diyerek sözlerini şöyle bitirdi: “Bu koruma bile inşaat ruhsatı alınmadan yapılamaz. Biz hafriyat kazıldığında ceza kestik. Buranın hafriyatının nereye döküldüğü de meçhul. Bu işler Zabıta Müdürlüğü kontrolünde. Bu çukurun inşaat yapılmadığı sürece doldurulması lazım.”
 
Kaçak hafriyat yapılan alanın komşuları, “Bu yalandan yapılan koruma tedbirleri Belediye Başkan yardımcısı Sinan Çetiz’i kurtarmak için yapılıyor. Bize yazdığı yazıda çoktan koruma altına alındığını söylüyor. Yapı ruhsatı alınmayan yerde hafriyat bile yapılmaz. Doldursunlar bu çukuru biz de korkulu rüya yaşamayalım.” dediler.