info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Devletin Verdiği Ders Kitapları Tekirdağ Da Okul Bahçesinde Yerlerde Sürünüyor !

Devletin Verdiği Ders Kitapları Tekirdağ Da Okul Bahçesinde Yerlerde Sürünüyor !

Tekirdağ merkezde 50. Yıl ilköğretim Okulu (50. Yıl Orta Okulu) bahçesinde 4+4+4 sistemi öncesi ilköğretim okulları için devlet tarafından öğrencilere verilen ve okul sonrası öğrencilerden geri alınan kitaplar yerlere atılmış durumda.

Vatandaşların tepkisi ile açığa çıkan kitap skandalı sonrası akıllarda birçok soru oluştu.

Daha önceki sistemde öğrencilere ilköğretim kitabı olarak dağıtılan ve şimdiki sistemde hangilerinin kullanılacağı tam olarak belli olmayan eski kitaplar kalorifer dairelerin de mi yakılacak?

Öğrencilerden geri alınan devletin ücretsiz dağıtmış olduğu geçen seneki kitaplar bu sene ne olacak? Bu kitapların okulların çevresinde umarsızca savrulmasına kimse ses çıkarmayacak mı?

Yetkililere seslenen vatandaşlar halkın parasıyla alınan ve devlet tarafından öğrencilere bedelsiz dağıtılan kitapların bu şekilde yerlere saçılması hiç hoş değil, bunu yapan ve yapılmasına müsaade edenleri şiddetle kınıyoruz!

Halkın ve devletin parası böyle yerlere savrulmamalı Tekirdağ valisi ve il Milli Eğitim müdürü bu duruma el atmalıdır. Okullarda geçen senelerde devlet tarafından verilmiş ve şu anda atıl olan kitaplar hakkında en azından dönüşüme gönderilmesi yönünde bir çalışma yapılmalıdır diyorlar.