info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dikkat Haftasonu Yağış Var

Türkiye’nin kuzeybatı kesimleri bu gece Trakya’dan başlamak üzere Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri bu gece Trakya'dan başlamak üzere Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine girecek. Hafta sonunda serinlemeyle birlikte Marmara ve Karadeniz'de sağanak yağış geçişleri bekleniyor.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyrettiğini bildirdi.
 
Yapılan son Meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinin bu gece Trakya'dan başlamak üzere Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
 
Bu gece saatlerinde Trakya'da, yarın Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz ve Samsun ile sabah ilk saatlerde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop'un batısı ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Karadeniz, Marmara'nın kuzeyi ve Güney Ege'de kuzeybatı yönlerden kuvvetlice, Orta ve Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'de kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Pazar günü, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Ardahan, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz Toroslar mevkiinde sağanak şeklinde yağış geçişleri bekleniyor.
 
Pazartesi günü ise Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağış geçişleri beklenirken, güneybatı kesimlerde bulutlanmanın zamanla yoğunlaşacağı tahmin ediliyor. Salı günü Türkiye'nin güneybatı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.
 
Meteoroloji Cumartesi günü Orta ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacak olan hava sıcaklığının, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede olmak üzere batı bölgeler ile Pazar günü iç ve kuzeydoğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağını da duyurdu.