info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ebru Ustası Mehmet Öznal`ın Mutlu Günü

İnsanların Dostları Olması En Büyük Hazinedir

Süleymanpaşa Değirmenaltı BOLYVOOD Kafede Tekirdağ'ın önemli ebru,kaligrafi ve pirografi ustası Mehmet Öznal için doğum günü ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi.Alanında büyük bir sanatkar olan ve yaptığı eserlerle Tekirdağ'ın gururu olan Mehmet Öznal'ı dost ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

Destek kahvaltısında başta Çorlu olmak üzere,Tekirdağ'ın her yerinden bisiklet kulübü arkadaşlarının yanında, sanat ve edebiyat çevresinden birçok kişi katılıp, Mehmet hocanın eserlerinin tamamını aldılar.

Siyasi ve yerel yönetimlerden vefasızlık. Ebru sanatında Tekirdağ'da adeta bir marka olan Mehmet hocanın doğum günü ve dayanışma yemeğine her kesimden katılım olurken,hiç bir siyasetçi,yerel idarelerden yönetici ve kamu kesiminden katılım olmaması, "sanata ve sanatçıya duyarsızlık bir kez daha kanıtlandı" dedirtirken, büyük bir dayanışma ve özveri görüntüleri, dostluğun makamdan daha önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Başta öğretim üyesi ve yazar Mine Engin Tekay,Filiz Orhan ve BOLYVOOD Kafe sahipleri Mehmet hocanın sürekli yanında olarak,yalnız olmadığını gösterdiler. Bu konuda duygularını ifade eden Mehmet Öznal, "para,pul,makam,mevkii veya popülizm elbet biter ama dostluk bakidir.Bugün doğum günümde beni yalnız bırakmayıp onurlandıran dostlarıma minnettarım.Hayatta insanların sizler gibi dostlarının olması en büyük hazinedir" dedi.Kahvaltı programı,Mehmet Öznal'ın hat sanatıyla konuklarına isimlerini yazıp hediye etmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin