info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ege’den Ata Yurdu Kazakistan’a Kalp Köprüsü

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Servisi uzmanları ile Kazakistan Natıoanal Scienfific Center Of Cardial Survery Merkezi’nden gelen Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji ve diğer ihtisas uzmanları deneyimlerini artırmak amacıyla Ege Üniversitesi’ne geldi.

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Kalp Damar Servisi uzmanları ile Kazakistan Natıoanal Scienfific Center Of Cardial Survery Merkezi’nden gelen Kalp Damar Cerrahisi, Kardiyoloji ve diğer ihtisas uzmanları deneyimlerini artırmak amacıyla Ege Üniversitesi’ne  geldi. Toplantıya EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yard. Prof. Dr. Tahir Yağdı ev sahipliği yaptı. Prof. Dr. Yağdı EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Servisi’nin oldukça genç bir kadrodan oluştuğunu ve bir futbol takımı gibi dinamik olduklarını vurguladı.Dekan Yardımcısı, Servislerinin  alanında Türkiye’de önde geldiğini  ve en çok yapay kalp nakli yapan hastane olduğunu ifade etti.Bu tecrübelerini de Kazakistanlı meslektaşlarıyla paylaşacaklarını dile getirdi.Prof.Dr.Tahir Yağdı övgüyle bahsettiği çalışma arkadaşlarını Kazakistanlı meslektaşlarına tek tek tanıttı.Konuşmasına “EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Servisinin alanında çok başarılı olduğunu ve bu tür ameliyatları sürekli gerçekleştirdiklerini,Kazakistan Ulusal Kardiyoloji Merkezi’nden gelen meslektaşlarıyla üç günlük bilgi alışverişinde bulunacaklarını belirterek,karşılıklı olarak mesleki bilgilerimizi paylaşacağız”dedi.Toplantıya kalp nakli ekibinden Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Cemil Gürgün ve İntani Hastalıklar Anabilim Dalından Prof.Dr.Çağrı Büke de katıldı.
Prof. Dr. Tahir Yağdı Kazakistan’daki meslektaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını, bu doğrultuda bazı temaslarda bulunduklarını ifade etti. Kazakistan ile Türkiye arasında tarihi süreçten kaynaklanan bir akrabalık bağı olduğunu ve bu bağın her iki merkez arasındaki yakınlığı ve çalışma isteğini arttırdığını belirtti.
Kazakistan(Astana)Natıoanal Scienfific Center Of Cardial Survery Deputy Ceo’su Dr. Makhabbat Bekbossıynova Türkiye’ye gelmekten oldukça mutlu olduğunu söyledi ve bu imkanı sağlayan herkese tek tek teşekkür etti. Prof. Dr. Yağdı’nın konuşmalarına katıldığını belirterek iki ülke arasındaki akrabalık ilişkilerinin çalışmaları kolaylaştırdığını ifade etti. Kendi merkezlerinin iki yıllık bir geçmişleri olduğunu ancak EÜ Tıp Fakültesi Kalp Merkezinin üstün tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. Dr. Bekbossıynova, “Kronik Kalp Yetmezliği hastalığı hakkındaki gelişmeleri öğrenmek ve takip etmek amacıyla buraya geldik. Ege, bizim için iyi bir deneyim olacak ve bu toplantılar sık sık devam edecek.” dedi. 
Astana Bilim Merkezi’nden gelen Dr. Saltanat Jetybayeva, Dr. Serik Bekbossynov, Dr. Roman Salov konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundular.