info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

En Çok Ezan Sesi Ve Türk Yemeklerinden Etkilendiler

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, uluslararası yaz ve gençlik kampı için Çerkezköy’de bulunan başta Fransa ve İtalya olmak üzere birçok ülkeden gelen 16 öğrenciyi makamında ağırladı.

Ziyarette Özel Gülerçin Kurucusu S.Bülent Gülerçin, Okul Müdürü Süleyman Sezgin, öğretmenler ile grup liderleri de hazır bulundu.
Ziyaret sırasında öğrenciler en çok ezan sesi ile Türk yemeklerinden etkilendiklerini söylediler.
 
Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında köprü görevi gördüğü, kuzeyden güneye; doğudan batıya kadar birçok zenginliği bir arada bulundurduğunu kaydeden Zenginal, Türkiye’nin kültürel anlamdaki zenginliğinden örnekler verdi. Öğrencilere yaşamlarında başarılar dileyen Zenginal, ziyaretin sonunda öğrencilere yeniden Türkiye’ye gelip gelmeyeceklerini sordu.
 
Öğrenciler, yeniden Türkiye’ye gelmek istediklerini belirtirken ziyarette bulundukları İstanbul’a hayranlıklarını dile getirdiler. 
Fransa’dan 7, Danimarka’dan 2, İtalya’dan 3, Sırbistan’dan 2, Finlandiya’dan 1 ve Avusturya’dan da 1 öğrenci olmak üzere toplam 14-17 yaş arası 16 öğrenci Özel Gülerçin Koleji’nde düzenlenen uluslararası gençlik kampında bulunuyor. Öğrenciler hafta sonu ülkelerine dönecekler.