info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Enerji Verimliliği Veri Toplama Çalışmaları Başladı

Trakyakent Belediyeler Birliği’nin uzmanlık desteği verdiği, Tekirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı ve kentlerdeki binaların enerji verimliliğinin görüşüldüğü "Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı" projesi uzmanlık toplantısı Tekirdağ Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Trakyakent Belediyeler Birliği’nin uzmanlık desteği verdiği, Tekirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortak olarak yer aldığı ve kentlerdeki binaların enerji verimliliğinin görüşüldüğü "Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı" projesi uzmanlık toplantısı Tekirdağ Makine Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.
 
Tekirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü liderliğinde 12 Eylül 2013 tarihinde Tekirdağ Belediyesi Meclis Salonunda "Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı" projesi Basın Toplantısı yapılmıştı. Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı ve Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz toplantıda yaptığı bilgilendirme sunumunda “Uluslararası kurum ve kuruluşların ortak katılımıyla iki yıl süresince uygulanacak Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi’nin Tekirdağ ayağı çalışmaları başlamıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde; Türkiye’de yasal uygulamalar, Trakya’nın mevcut enerji tüketimi ve iyileştirmeleri konularını kapsayan veri toplama çalışmalarımızı konusunda uzman kişilerle tamamlamak üzereyiz. Bu çalışmalar sırasında Tekirdağ’da faaliyet gösteren İnşaat ve Makine Mühendisleri gibi Odalarımızın da uzmanlık desteğine ihtiyaç duyacağız. Bunun için bugün uzmanlarımız ve oda başkanlarımız ile bir araya geldik’’  dedi.
 
Enerji Verimliliği projesi hakkında sözlerine devam eden Çetiz; ‘’Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi ile Karadeniz Havzası’nda enerji verimliliği konusunda proje ortağı ülkeler arasında sınır ötesi etki doğuracak nitelikte daha güçlü bir bölgesel işbirliği ve ortaklık sağlanması hedeflenmektedir” dedi.
 
Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi çerçevesinde, Avrupa Birliği müktesebatı ve Türkiye mevzuatları konunun uzmanları tarafından enerji verimliliği açısından araştırılıp, göreceli kıyaslanmasıyla Avrupa Birliği ve Türkiye’de Enerji Verimliliği Mevcut Durum Analizi hazırlanması konusunda da bilgiler aktaran Çetiz ‘’Proje ortağı ülkelerdeki enerji verimliliği mevcut veri tabanlarının güncellenerek optimize edilmesi neticesinde kurgulanacak iyi uygulama örnekleri ile sanayi, ulaşım ve konut alanlarında enerji verimliliği pilot projeleri geliştirilerek uygulanması planlanmaktadır. Böylelikle Tekirdağ, Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi çerçevesinde enerji verimliliği konusunda sahip olacağı tecrübe ve bilgi birikimlerini ülkemizdeki belediyelerin yanı sıra Karadeniz Havzası’ndaki komşu ülkelerin belediyeleri ile de paylaşır konuma yükselerek gerek ülkemizde ve gerekse Karadeniz Havzası’nda enerji verimliliği konusunda referans alınan bir şehir konumuna gelecektir’’ dedi.
 
Trakyakent Proje Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş yaptığı sunumunda Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Projesi çerçevesinde geliştirilip uygulanacak pilot projelerde enerji verimliliğiyle ilgili alınan bilimsel sonuçların, projenin sürdürülebilirliği anlamında Türkiye ve Karadeniz havzasında proje ortağı ülkelerdeki tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra kamuoyları tarafından da benimsenerek, uygulanmasını teşvik edici etkili farkındalık faaliyetleri düzenlenecek ve yayınlar hazırlanacaktır konusunu katılımcılarla toplantıda paylaştı.
 
Makine Mühendisleri Oda Başkanı Şeref Güral projeye destek olduklarını belirten açıklamasında ‘’Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nın böylesine güncel bir konuyu hedef alan bir çalışmayı başlatması çok sevindirici. Makine Mühendisleri Odası olarak ta ihtiyaç duyulduğu an uzmanlığımızı paylaşmaya hazırız ‘’ dedi.
 
İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Osman Taşseten ise yaptığı konuşmada ‘’ Enerji Verimliliğinin sağlanmasının önemi konusuna artık eski dönemlerdeki gibi uzak değiliz. Tekirdağ’da resmi kurumlarda örnek teşkil edecek bir çalışmanın Belediye Başkanlığınca yürütülmesi önem arz ediyor. Bizler de deneyimlerimizi paylaşmaktan ve yeni faaliyet gösterecek olan toplantı salonumuzda bu çeşit çalışmalara ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyarız’’ dedi.
 
Toplantıya, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı veTrakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Trakyakent Birlik Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş, Proje Koordinatörü Aykut Bilgiç, Makine Mühendisleri Oda Başkanı Şeref Güral, İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Osman Taşseten ve Enerji Konusunda Uzman Caner Demir ve Baha Kuban katıldı.