info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engellilerden Rampa Yapmayan Bankaya İlginç Tepki

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde engelliler engelli rampası yapmayan bankadaki hesaplarını tepki olarak kapattı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, banka girişine engelli rampası yapmayan Çerkezköy’deki bir bankaya tepki gösterdi. Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Çetinkaya, “Derneğimizi yedi yıl önce Erna Center’da faaliyete açmıştık. O zamanlar derneğimize yakın olan bahse konu bankada hesap açtırmıştık. Her gittiğimizde bankanın şikayet ve dilek kutusuna engellilerin hayatını kolaylaştıracak rampanın yapılmamasını istedik. Ama onca zamana rağmen maalesef hiçbir olumlu adım atılmadı. Bizde tepkimizi göstermek adına bankaya giderek hesaplarımızı kapattırdık. Üyelerimiz de, bankadaki var olan hesaplarını kapatıyor.” dedi. 
 
Hayrettin Çetinkaya, “Bunlar sadece tekerlekli sandalye ile olanlar için değil, bebeği olan anneler içinde tepkimizi koymuş oluyoruz. Çünkü bankaya çıkışlarda herhangi bir rampanın bulunmayışı, basamakların yoğun olması engellilerimizi, yaşlılarımızı ve bebek arabalı anne adaylarımızı çok zor durumda bırakmaktadır. Buna istinaden en son banka müdürü ile görüşmeme rağmen, duyarsız davranışları nedeniyle bankalarından hesaplarımızı kapatmamıza neden olmuştur. Burada amacımız bağcıyı dövmek değil, üzümü yemektir. Ama maalesef şube müdürlerinin duyarsız davranışlarından dolayı böyle bir işlem yapmak zorunda kaldık” diye konuştu.
 
Uyarılarının bayramdan sonrada devam edeceğini sözlerine ekleyen Çetinkaya “Diğer banka şubeleri, işyerlerine karşı bu uyarılarımız devam edecektir. Önce kendilerine bağlı bulundukları müdürlüklere prosedür gereği başvuru yapacağız. Daha sonra ise kanunun bize verdiği hakla o işyerlerine cezai işlem uygulamaya kadar yetkilerimiz var. Ama bizler ceza kesmek için değil, engelli arkadaşlarımızın, yaşlıların ve bebek arabalı anne adaylarının her yere rahatlıkla ulaşabilmelerine imkan sağlamak istiyoruz. Bu konuda diğer vatandaşlarımızın da engellilere uygun olmayan yerlerde duyarlılık göstererek bizlere destek olmalarını istiyoruz.” dedi.