info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Entegre Atık Yönetim Planı Hazırlıkları Başladı

Tekirdağ İli Çevre Hizmetleri Birliği ne üye Belediyeler ve İl Özel İdaresi sınırları dahilinde oluşan katı atıklar hakkındaki bilgilerin derinleştirilmesi ile bu atıkların mevzuat çerçevesinde geri

Tekirdağ İli Çevre Hizmetleri Birliği ne üye Belediyeler ve İl Özel İdaresi sınırları dahilinde oluşan katı atıklar hakkındaki bilgilerin derinleştirilmesi ile bu atıkların mevzuat çerçevesinde geri dönüşümünün(bertarafının) planlanması amacıyla entegre atık yönetim planı hazırlanması için araştırma çalışmalarına başlandı.

Bu amaçla, aynı zamanda Birlik Başkanı olan Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr.Adem DALGIÇ, Birlik Müdürlüğü görevini de yürüten Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun GÜLER ve teknik personel; Hollanda menşeili VAR ve Trisoplast Firmaları yetkilileri ile bir toplantı yaptı.

Edirne Katı Atık Birliği olan EDİKAB ile başlanan çalışmalar ve Hollandalı firmaların uzmanlık alanları hakkında bilgi alan Tekirdağ İli Çevre Hizmetleri Birliği Başkanı Op.Dr.Adem DALGIÇ yaptığı açıklamada Çevre sorunlarına göreve geldiğimizden bu yana çok önem veriyoruz, bu konuda gerek Belediye gerekse Birlik bazında ciddi projeler oluşturduk ve hayata geçirilmeleri için çalışmalara başladık.

Entegre Atık Yönetim Planı oluşturmak, konu ile ilgili yasal zorunluluğumuzu yerine getirmenin yanı sıra gelecek planlamalarımız açısından da bize ciddi katkı sağlayacak. Bu hususta hazırlık çalışmalarımızı mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde tamamlayarak mevzu bahis olunan planı hazırlayacağız dedi.