info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene - 1 Misinli-Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Komisyon Toplantısı Düzenlendi

Vali Zübeyir Kemelek Ergene-1 Misinli- Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Komisyon Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında; Ergene-1 Bölgesinin Tekirdağ’ın Çorlu ilçesini kapsadığını ifade etti.


Ergene-1 Bölgesine ilişkin toplantı komisyonun ilk toplantısıdır. Ergene Eylem Planı kapsamında yer alan diğer bölgelere ilişkin toplantılar da yapılacaktır.

Türkiye’de Islah OSB’lerin kurulmasına ilişkin kanun çıktıktan sonra büyük bir heyecan duyduk. Kanunu, Bölgeye hizmet etmek için verilmiş bir fırsat olarak gördük ve bu ölçüde elimizden geleni yaptık. İlimizin en büyük sorunlarından biri çevre kirliliğidir.Çevre kirliliği sadece sanayileşmenin bir sonucu değil, kentleşmenin de bir sonucu. Bu bağlamda, endüstriyel ve evsel atıkların durumu da incelendi.

Islah OSB’lerle birlikte, endüstriyel atıkları bertaraf edecek ileri arıtma teknolojilerini bölgeye getireceğiz. Zaten Islah OSB’nin en büyük kurulma amacı da bu. Islah OSB kurulmasıyla birlikte, OSB alanlarındaki ileri arıtma teknolojileri hayata geçirilecek. En önemli sorunumuzu bu şekilde çözmüş olacağız. Sanayinin altyapı ve ulaşım imkanları daha iyi duruma gelecek. Evsel atıklarla ilgili Belediyelerin arıtma kurabilmesi için giderlerinin büyük kısmı finanse edildi. Bu anlamda kurulacak olan evsel atık arıtma tesislerinin yer tespiti çalışmaları sürüyor dedi.

Toplantıya Vali Zübeyir KEMELEK,Sorumlu ve Koordinatör Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI, Ergene -1 Misinli ,Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesi Islah Komisyon Üyeleri katıldı.

Toplantıda öncelikli olarak bölgenin mevcut durumunu gösteren sunum ile başlandı.Akabinde inceleme komisyonunun raporu  madde madde değerlendirmeye alındı.Kurul Üyelerinin ve Basın Mensuplarının soruları cevaplandırıldı.Islah Komisyonu Ergene 1 Islah OSB siyle ilgili değerlendirmeye geçip Ergene 1 Misinli Vakıflar Islah Organize Sanayi Bölgesinin Islah usul ve şartlarını belirledi ve buşartları yerine getirmek için Bakanlık onayından itibaren Beş Yıl süre verildi.Tüm bu kararlar oybirliği ile alındı.Toplam 434 Hektarlık alanı kapsayan bu bölgede 63 Sanayici konuşlanmış olup 54′ü başvuruda bulunmuştur.