info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eşinin Katilini Söyleyene Ev Hediye Edecekti, Cinayetten Tutuklandı

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde 6 yıl 3 ay önce evinde öldürülen 65 yaşındaki Fevziye Asbaş ın cinayet şüphelisi olarak, katili bulana ev hediye etmeyi vaat eden eşi 72 yaşındaki Fevzi Asbaş tutuklandı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 6 yıl 3 ay önce evinde öldürülen 65 yaşındaki Fevziye Asbaş'ın cinayet şüphelisi olarak, katili bulana ev hediye etmeyi vaat eden eşi 72 yaşındaki Fevzi Asbaş tutuklandı. Asbaş'ın avukatı bir üst mahkemeye tutukluluk halinin kaldırılması için itirazda bulundu.

2 çocuk annesi Fevziye Asbaş, 21 Haziran 2005 tarihinde Atatürk Caddesi Makasçı Sokak üzerindeki evinde, boğazından defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Asbaş'ın çok sayıda ziynet eşyası çalındı. Asbaş'ın cenazesi, otopsinin ardından toprağa verildi.

Olayı soruşturan polis, cinayeti şüphelisi olarak Fevziye Asbaş'ın 40 yıllık eşi Fevzi Asbaş'ı gözaltına aldı. Asbaş, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KATİLİ BULANA EV HEDİYE EDECEKTİ

Eşinin ölümünden 1 yıl 5 gün sonra başka bir kadın ile evlenen tutuksuz sanık Asbaş, olayın ardından katıldığı bir televizyon programında, eşini öldürdüğü iddialarını kesin bir dille reddedip, "Cinayetin aydınlanmasına katkı sağlayacak olan kişi ya da kişilere bir daire hediye edeceğim" diye vaatte bulunmuştu.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'ne 1 yıl önce şüpheli eş Fevzi Asbaş hakkında 'kasten eşini öldürmek' suçundan dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Asbaş, geçen hafta görülen görülen davaya katıldı. Bu duruşma, tanıkların dinlenmesi için bugüne ertelendi. Bugünkü karar duruşmasında ise mahkeme heyeti, 'dinlenmeyen tanıklar üzerinde baskı oluşmaması' gerekçesiyle Fevzi Asbaş'ın tutuklanmasına karar verdi. Asbaş, Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

ÜST MAHKEMEYE BAŞVURULDU

Müvekkilinin tutukluluk haline itiraz edildiğini belirten avukat İbrahim Doğan, "Bu duruşmaya bakan Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı değişti. Yeni gelen hakimde müvekkilimin tutuklanmasına karar verdi. Elde hiçbir delil olmamasına rağmen müvekkilimin tutuklanmasına şaşırdık." dedi.

İKİNCİ EŞİNE SOYGUNCU ŞOKU

Fevzi Asbaş, evlendikten 5 ay sonra sonra cinayetin işlendiği evde yeni eşi Saniye Asbaş ile yaşamaya başlamış, kimliği belirlenemeyen 2 kişi, postacı kılığı ile eve girdikten sonra Saniye Asbaş'a ait ziynet eşyalarını çalmıştı.