info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eski Mescitte Akıl Almaz Kazı Çalışması

1914 yılında M.Hikmet Uğraş caddesi üzerinde hizmete açıldığı öğrenilen Mescit cami, 1958 yılına kadar mahalle halkına hizmet verirken, yeni caminin yapılmasının ardından 1958 yılından sonra kaderine terk edildi.

Elde edilen bilgilere göre, 4 şahıs restore yapma amacıyla mescit içinde kazı çalışmaları yaparken, şahısların durumlarından şüphelenen İstasyon Mahalle Muhtarı İsmail Sencar durumu emniyet güçlerine haber verdi.
 
İFADELERİ ALINMAK ÜZERE EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜLER
 
Kazı yaptıkları esnada Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan 4 şahıs ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. Şahısların restore mi yoksa define için mi kazı yaptıkları araştırılırken, bilgisine başvurduğumuz İstasyon Mahalle Muhtarı İsmail Sencar, şunları söyledi; “Bu şahıslar yaklaşık 10 gün önce geldiler ve restore yapacaklarını söyleyerek kazı çalışmalarına başladılar. Kendilerine neden kazı çalışması yapıyorsunuz dediğimizde ise, Belediyeden izin aldıklarını söylediler. Durumdan şüphelendiğim için Belediyeyi aradım ve şahısların belediyeye gittikleri, şehir planlamasına bakıldığında yerin vakfa ait olduğu ve tadilat yapılacağı söylendiği için sıkıntı yaşanmayacağı ifade edildi. Bende bunun üzerine bir şey söylemedim” 
 
MÜFTÜLÜKTEN İZİN ALDIK DEDİLER AMA YALAN ÇIKTI
 
Kazı yapan şahısların durumdan iyice şüphelenmeye başladığını ve durumu emniyet güçlerine ilettiğini ifade eden Sencar, “Kazı yapan adamların yanına bir kere daha gittiğimde bana müftülükten de restore çalışması için izin aldıklarını söylediler. Bunun üzerine müftülüğü aradığımda kendilerinin durumdan haberdar olmadıkları ve her herhangi bir izin vermediklerini ifade etmeleri üzerine emniyeti arayıp haber verdim. Ekipler geldiğinde şahıslar ayrılmıştı ve daha sonra gene geldiklerinde emniyet güçleri bu sefer şahsıları içerde yakaladı” diye konuştu.
 
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
 
4 şahıs Asayiş Büro Amirliği ekiplerince mescit içinde yakalandıktan sonra İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüler. 4 şahsın ifadeleri alınırken, restore için mi yoksa define için mi kazı yaptıkları araştırılıyor. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.