info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eve Dönüştürülen Dükkanlara Yıkım Kararı

Çorlu da dükkanlarının sonradan yapılan ara bölmelerle eve dönüştürülmesi üzerine belediye ekipleri hareketi geçerek, vatandaşları evleri boşaltmaları konusunda uyardı.

 

Çorlu'da dükkanlarının sonradan yapılan ara bölmelerle eve dönüştürülmesi üzerine belediye ekipleri hareketi geçerek, vatandaşları evleri boşaltmaları konusunda uyardı. 
 
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar İşleri Müdürü Yasemin Şahin, Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, ÇORDAŞ ve TREDAŞ ekipleri ile birlikte Şehit Arman Galata Sokak üzerinde yer alan binalara gelerek bina sahiplerini evleri boşaltmaları konusunda ikaz etti. 
 
Binanın zemin katının tapu kayıtlarında dükkan olduğunu ve ara bölmelerle eve dönüştürülerek 11 ailenin bu evlerde ikamet ettiğini belirten belediye yetkilileri: "Bu evlerin boşaltılması için 2 ay önce tebligatta bulunduk ve 1 ay süre verdik. 1 aylık süre tamamlandı üzerinden de 1 ay geçti. Şimdi ev sahiplerinin talebi üzerine 1 haftalık daha ek süre tanıyoruz. Bu sürenin sonunda evlerin sonradan yapılan duvarları ve bölmeleri yıkılacak ve yeniden dükkana dönüştürülecek" dedi. 
 
Ellerinde tapuları olduğunu öne süren vatandaşlar ise satın aldıkları bu yerlerde oturmaya başladıklarını ancak mağdur edildiklerini öne sürdü. Vatandaşlara binaları tahliye etmeleri için bir haftalık ek süre tanıyan Çorlu Belediyesi ekipleri, evlerin su, doğalgaz ve elektriklerini ise kestiler. Elektrik, doğalgaz ve su kesimi sırasında Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri de güvenlik tedbiri aldı.