info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Farklı bir yan etkisi yok

İl Sağlık Müdürü Çağlayan; "Vatandaşlarımızın içi aşı konusunda rahat olsun. Çünkü diğer hastalıkların ( girip, tetanos vs.) aşılarından hiçbir farklı yan etkisi bulunmuyor."

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Uğur Çağlayan, Sağlık İl Müdürlüğü olarak gerekli bütün önlemleri aldıklarını ve paniğe mahal verecek bir durum yaşanmadığının altını çizdi.

Çağlayan aşı uygulamasının devam ettiğini belirterek, aşının yan etkileri konusunda şu değerlendirmeyi yaptı; "Domuz Gribi aşısı, bütün Avrupa da olduğu gibi ülkemizde de uygulanmaktadır. Ve ülkemizde uygulanan aşının Avrupa da kullanılan Domuz Gribi aşısından hiçbir farkı yoktur. Aynı aşıyı kullanıyoruz.

Vatandaşlarımızın içi aşı konusunda rahat olsun. Çünkü diğer hastalıkların (girip, tetanos vs.) aşılarından hiçbir farklı yan etkisi bulunmuyor. Gönül rahatlığı ile yaptırabilirler. Sağlık İl Müdürü olarak ilk aşıyı yaptıranlardan biri de benim ve kendi çocuğuma da yaptırdım.

Sonuç itibari ile söz konusu aşı, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı onaylıdır. Ve bu birimlerin söylendiği gibi yan etkileri insan hayatını riske edecek bir aşıyı onaylaması mümkün değil. "