info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Freni patlayan kamyon dehşeti

Tekirdağ da freni patlayan kamyonun sürücüsü Hikmet Başkır, yoldan geçen yayalara çarpamamak için direksiyonu kırınca bir evin bahçesine uçtu.

Alınan bilgilere göre, Tekirdağ Karayolları Bölge Müdürlüğü nde işçi olarak çalışan şoför Hikmet Başkır (44) ve Kadir Karataş (46) yol kenarındaki otları biçtikten sonra şehir merkezinde bulunan şube binasına gelmek için kamyonla hareket etti. Hikmet Başkır, yönetimindeki 34 CTL 54 plakalı kamyonun Yüzüncüyıl Mahallesi nde freni patladı. Yaklaşık 2 kilometre trafikte ilerleyen Başkır, önüne gelen araçları korna çalarak uyardı.
Barbaros Kavşağı nda yaya yolundan yayaların geçtiğini gören Başkır, yoldan geçenlere çarpmamak için direksiyonunu kırdı. Bir evin bahçesine uçan kamyon yan yatarak devrildi. Kazada şoför Başkır yara almazken yanında oturan Kadir Karataş, hafif sıyrıklarla kazayı atlattı.Yaralı Karataş, olay yerine gelen ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi ne kaldırıldı.
Seyir halindeyken aracın freninin tutmadığını fark ettiğini belirten şoför Başkır, bir süre trafikte ilerlediğini, kavşakta karşıya geçen yayalara çarpmamak için de direksiyonu kırdığını ifade etti. Bahçeye uçan kamyon ağaçların arasından vinç yardımı ile çıkartıldı. Kısa bir süre trafiğe kapanan Tekirdağ- İpsala Karayolu kurtarma çalışmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.