info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gazdaş dan Çerkezköy de çıkan haberlere açıklık getirildi

Gazdaş dan Çerkezköy de çıkan haberlere açıklık getirildi

Gazdaş dan yapılan yazılı açıklamada;Çerkezköy’de 26 Kasım 2012 tarihinde Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışma sırasında doğal gaz borusuna hasar verilmesiyle ilgili yayımlanan haberlerde kamuoyunu yanlış yönlendiren ve endişeye sevk edebilecek ifadeler yer almıştır. Öncelikle yaşanan süreçte GAZDAŞ olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ve güvenlik önlemlerini sizinle paylaşmak isterim.

GAZDAŞ, doğal gaz hatlarına üçüncü şahısların ya da diğer kurumların yürüttüğü altyapı çalışmaları sırasında verilen zararlar ve bina içi gaz kaçaklarında; doğal gaz ile ilgili diğer ihbarlarda olduğu gibi “Acil Müdahale” ekipleriyle müdahale etmektedir.   Uzman ekiplerimiz tarafından yürütülen tüm faaliyetlerimizde uluslararası standartların üzerinde sonuç almaktayız.  İstenmeyen bir durumla karşılaşıldığında, 187 Acil Çağrı Merkezi arandığı zaman 24 saat hizmet veren acil müdahale ekiplerimiz en geç 15 dakika içinde ihbar yapılan bölgeye ulaşarak gerekli önlemleri almaktadır.

26 Kasım’da Öztrak Caddesi Köşem mevkiinde Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sırasında doğal gaz hattının hasar gördüğü bu olayda da, gaz çıkışı olduğu ihbarı yapılmıştır. GAZDAŞ Acil Müdahale Ekibi, sistemlerde kayıtlı olduğu üzere, 6 dakika içerisinde olay yerine ulaşmıştır. Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ve GAZDAŞ ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu çevre emniyete alınmış olup, söz konusu kazaya, herhangi bir can ve mal kaybı olmadan müdahale edilmiş, hatta oluşan hasar giderilmiştir. Ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu kısa süre içinde doğal gaz hattı tekrar devreye alınmış ve gaz arzı sağlanmıştır.

Haberlerde yer alan “doğal gaz borusunun dolgu içinde, yer altında olması gerektiği ama bu kısımda özel bir sebepten dolayı yüzeye yakın yerden doğal gaz borusunun geçtiği” gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu bölgedeki doğal gaz borusu, yönetmeliklerle belirlenen standartlarda konumlandırılmış olup dolgu içinde yer almakta ve üzerinde ikaz bandı bulunmaktadır.

Öte yandan, GAZDAŞ’ın, diğer kurumların yürüttüğü altyapı çalışmalarında uyguladığı güvenlik standartları gereği, söz konusu kazı öncesinde de,  doğal gaz boru hattı güzergahı, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerine gösterilmiş olup, standart bilgiler kendilerine aktarılmıştır.  Doğal gaz borusunun geçtiği bölümde doğal gaz dolgu kumu ve üzerinde ikaz bandı bulunmakta olup, ikaz bandı görüldüğü anda makinalı kazı sona erdirilip, el kazısına geçilmesi ile doğabilecek sorunların önüne geçebilmesi mümkün olabilecektir.  Dolayısıyla, bu tür çalışmalarda daha titiz davranılması, doğabilecek bu tür sıkıntıları önleyecektır.

Bu konudaki bir diğer önemli ayrıntı ise, solunduğunda zehirleyici olmayan doğal gazın bu tip kazalarda atmosfere salınması tehlike oluşturmamasıdır. Derhal alınan güvenlik önlemleriyle hasarlı alana yaklaşılması engellendiği gibi doğal gaz birikmesi de söz konusu olmadığından; haberlerde yer alan ve yaşanan kazanın bir faciaya yol açabileceği ifadesi mevcut durumu yansıtmayan abartılı bir yaklaşımdır.

Vatandaşlarımızın güvenliklerini ilgilendiren bu konuda doğru bir şekilde bilgilendirilebilmesi için göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla,

Tanju Koçak
 GAZDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü