info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gazdaş Topraklama Çubuğunun Önemi Konusunda Vatandaşları Uyardı

GAZDAŞ, son günlerde artan, doğal gaz tesisatlarının topraklanmasını sağlayan çubukların çalınmasına ilişkin olarak vatandaşları uyardı. GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan yaptığı açıklamada, bu tür hırsızlıkların vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

 

 

 
GAZDAŞ, doğal gaz tesisatlarında elektrik kaçağı ve statik elektrik oluşma ihtimaline karşı, topraklama amacıyla yerleştirilen çubukların çalınma haberlerinin artması üzerine bir açıklama yaptı.  
 
GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Doğal gaz tesisatlarına, elektrik kaçağı ve statik elektrik oluşumunu engellemek amacıyla topraklama çubukları yerleştiriyoruz. Binada oluşabilecek bir elektrik akımı bu çubuklar sayesinde toprağa aktarılıyor. Aksi bir durumda oluşabilecek kıvılcım ya da elektrik akımı, yangın riski oluşturarak can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor. Vatandaşlarımızın emniyeti için topraklama çubukları büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımız, GAZDAŞ’ın kontrolünden sonra topraklama çubuğu bağlantılarının üzerini vakit kaybetmeden hemen betonla kapatmalılar ve topraklama çubuklarının çalınması ya da yok olması konusunda dikkatli ve duyarlı davranmalılar.” 
 
Son zamanlarda topraklama çubuğu çalınma haberlerinin arttığını belirten Tamer Akaslan, vatandaşları böyle bir durumla karşılaştıklarında yapmaları gerekenler konusunda da bilgilendirdi. Akaslan, “Topraklama çubuklarının çalınması olayı ne yazık ki  pek çok bölgede yaygın olarak yaşanıyor. En son Sakarya’da yaşanan bir hırsızlık olayında mahkeme örnek bir karar aldı. 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 10 ayrı binadan topraklama çubuklarını çaldıkları iddia edilen şüpheliler için ‘basit hırsızlık’, ‘mala zarar verme’, ‘konut dokunulmazlığını bozma’; çalınan malzemeyi satın alan hurdacı için de ‘suç eşyasını satın alma’ iddiasıyla dava açıldı. Davayı karara bağlayan mahkeme; hırsızlık, mala zarar verme ve konut bütünlüğünü bozma suçlarından sanıklara toplam 26 yıl hapis cezası verdi. Vatandaşlarımız böyle bir durumla karşılaştıklarında, can ve mal emniyeti için en kısa sürede topraklama tesisatlarını sertifikalı firmalara yaptırmalı ve topraklama çubuklarını çalanlar hakkında suç duyurusunda bulunmalılar” dedi.