info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gazeteci Hakan Karaca ya Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Gazeteci Hakan Karaca ya Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

Çerkezköyspor-Tekirdağspor maçında olaylar çıktı. Bir basın mensubu darp edildi.

 

Tekirdağspor, Çerkezköy Mustafa Uğraş stadında Çerkezköyspor ile karşı kaşıya geldi. Maçı 80. dakikada Fırat’ın golü ile Çerkezköyspor 1-0 kazandı. Maç sırasında taraftarlar arasında arbede çıktı. Yerel Tv muhabiri Hakan Karaca, Çerkezköyspor Yöneticileri tarafından darp edilerek, fotoğraf makinesine el konduğu iddia edildi.

 

Tekirdağspor Yönetim kurulu üyeleri ile Çerkezköyspor yöneticileri arasında taraftar sayısı yüzünden tartışma çıktı. Çerkezköyspor Yönetim kurulu üyelerinin “sadece 60 kişi tribüne girebilir. 61. Kişiyi kabul etmeyiz”  sözleri üzerine Tekirdağspor yönetim kurulu üyeleri buna itiraz etti. İtirazın sonunda Tekirdağspor yönetim kurulu üyeleri ile Çerkezköyspor Yönetim Kurulu üyeleri arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışmanın sonunda tüm Tekirdağspor Taraftarı tribüne alındı.  Bunu görüntüleyen Muhabir Hakan Karaca’ya da tepki gösteren Çerkezköy Yönetim Kurulu üyeleri, “ Çekemezsin Yasak, ne yazacaksın ki?” diye tepki gösterdi. Muhabir Hakan Karaca’nın “ Bana Müdahale edemezsiniz, Haber alma Özürlüğümüzü kısıtlayamazsınız. Ben çekerim ve yorum da bana ait” sözleri üzerine gelirim daha da arttı.

YAŞANAN OLAYLAR ARDINDAN DARP EDİLDİĞİNİ BELİRTEN GAZETECİ  HAKAN KARACA AÇIKLAMA YAPTI

Muhabir Karaca açıklamasında; Basın Mensuplarına karşı uygulanan şiddet ve tehditlerin artık son bulması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de bu tip olaylarla haber alma özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışıldığını ifade eden Karaca, şunları kaydetti; “ Maça gittiğimde, ‘maçtan görüntü alamazsın, biz buna izin vermiyoruz,’ diye görüntü çekmeme izin verilmedi. Maçın başlamasına kısa bir süre kala Tekirdağspor Yönetimi ile Çerkezköyspor Yönetim Kurulu üyelerinin tartıştığını gördüm. Görüntü almaya başladım. Bu sırada Çerkezköy Yönetim Kurulu üyeleri, ‘neden çekiyorsun, sana çekme demedik mi, ne yazacaksın,’ dediler. Ben haber yapma özgürlüğünün kimse tarafından kısıtlanamayacağını söyledim.

Olayların büyümemesi için oradan ayrıldım.  Maçın son bölümünde golü atan Fırat’ın gol sevinci sırasında Tekirdağspor Taraftarının bulunduğu bölüme gelerek el kol hareketi yaptığını gördüm. Bunun akabinde Tekirdağspor taraftarı buna tepki gösterdi. Şeref tribününde bulunan taraftarlar da Tekirdağspor tribününe karşı el kol hareketi yapınca gerilim daha da yükseldi. Bende fotoğraf çekmek için Şeref tribününe doğru gittim. Karmaşa da darp edildim darp edenlerden şikayetçi oldum dedi.

Bizde Kanal 59 Ailesi olarak meslektaşımız yılların tecrübeli gazetecisi Hakan Karaca’ya yapılan bu saldırıyı kınıyor. Spor ‘un dostluk ve barışı temsil ettiğinii hatırlatarak, gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, bir daha böyle olayların yaşanmaması adına sorumluların cezalandırlmasını bekliyoruz.