info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç gazeteciler Başkanı terlettiler

Tekirdağ il merkezinde eğitim ve öğretim veren başarılı ilköğretim okullarından olan Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıçı terlettiler.

Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşide yaklaşık 30 kadar soruya cevap veren Belediye Başkanı Dalgıç soruları beğendiğini ifade ederek çocukları kutladı.

Röportaj niteliği taşıyan okulun Kültür ve Sosyal İşleri kolları tarafından hazırlatılan sorular içinde Belediye Başkanının özel yaşantısı ve Belediye Başkanı sıfatı ile olmak üzere iki grupta toplandığı dikkat çekti. Sizi tanıyalım sorusu ile başlayan soru yağmurunda ki ince sorular medyanın da dikkatini çekerek geleceğin gazetecilerini tebrik ettiler.

Belediye başkanı ben küçük bir çocukken yazın bir markette çıraklıkta yaptım ve yatılı okuduğum dönemlerde oldu. Yanıtlarının yanı sıra çocuklara spor yapmalarını öğütledi. Kente katkıda bulunmak için Belediye Başkanı adayı olduğunu ve halkın büyük bir çoğunluk ile seçtiği oylar neticesinde oluşan deneyimli bir ekip ile Tekirdağ için kolları sıvadıklarını deklare etti. Bir cerrah olarak mı bir başkan olarak mı daha çok para kazanıyorsunuz sorusuna ise; cerrah olarak kazandıkları ile bir ev kendisine ve eşine bir araba ile birkaç küçük tarlası olduğunu ve zengin olmadığı gibi para kazanmaktan daha önemli değer yargılarının bulunduğunun altını çizdi.

Tekirdağ Belediyesi nin borçlarını soran bir öğrenciye ise; ben göreve geldiğimin ertesi günü tam dört ayrı yerden belediyeye haciz geldiğini hacizli bir belediye aldığını ancak hacizlerin kaldırılarak borçların düzenli bir ödeme planı içinde ödenmeye başladığını ifade etti.

Kendisinin Tekirdağ ilindeki en önemli yapacağı iş ve bu konuda ki damgasının ise biyolojik arıtma olacağına vurgu yapan Başkan Dalgıç; projelerin Bakanlıktan geçtiğini yer konusunun da yetkililer ile yapılan görüşmelerde çözüme ulaştığını ve sadece işin finans kısmının kaldığını ve bunun da yaklaşık iki ay içinde çözüme kavuşarak ihaleye çıkacağına işaret etti. İl merkezine bağlı aydoğdu mahallesinde oturan vatandaşların kentsel dönüşüm projesinde daha iyi yaşam şartlarına kavuşacağını ve bu projenin de Tekirdağ valiliği ile ortaklaşa yürütüleceğini orada yaşayanların orada kalarak dönüşüm içinde üst düzey yaşam standartlarına kavuşacağına dikkat çekerek oranın boşaltılmayacağının altını çizdi.

Tekirdağ il merkezinde ki alt yapı konusunda ki soruya da zamanında yapılan projenin artık yeterli olmadığı ve bu konuda sahil başta olmak üzere çalışmaların yapılarak hayata geçtiğini hatırlatan başkan Dalgıç; biyolojik arıtma ile birlikte zaman içinde belli yerlerde değişikliklerin yapılacağını kent merkezinde ki ulaşım konusunda da şehir plancıları ile çalışıldığını ve belli yerlerde genişletme ile birlikte trafik akışı değişimi ve bazı yerlerde trafiğe kapatılması gibi hazırlıklar içinde çalışmaların devam ettiğine vurgu yaptı.

Tekirdağ spor için durumunun iyiye gittiğini ve gelecek sene için şimdiden üçüncü ligi garantilediğini belirterek herkesi maçlara gelmeye devam etmesini rica etti.

Tarihi eserler konusunda Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Ertan Yenice nin sorusuna da il özel idare kasasında Tekirdağ belediyesi tarafından tarihi evlerin restore edilmesi için 3 milyon lira para biriktiğini hatırlattı. Tekirdağ özel halk otobüslerinin aksamalı çalışmalarının yanı sıra artan fiyatlarına da dikkat çeken minik gazetecilere; bunu otobüs yetkililerine sorarız neden aksamalar oluyor diye ancak yapılan küçük zamma gelince bu da artan masraflar yani benzine gelen zamlar çalışanlar vs. dedi. soruların bitmesi ile birlikte ilköğretim okulu öğrencilerine teşekkür etmeyi ihmal etmeyen belediye başkanı zamanı iyi kullanarak verdiği olumlu yanıtlar ile genç gazetecilerin kalplerini fetih ettiği belirtildi.