info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gerçek Dışı Beyana 646 TL Ceza

Çorlu Nüfus Müdürlüğü tarafından gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara 646 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi. Son dönemde 20 kişinin bu cezayla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Adrese yapılan tebligatlarda kişinin belirttiği adreste bulunmaması durumunda bu kişilere 646 TL adli para cezası uygulandığı bildirildi. Şimdiye kadar 20 kişiye bu cezanın tatbik edildiği, cezai işlem ile karşı karşıya kalanların adreslerinde bulunamaması nedeniyle Çorlu Kaymakamlığı ilan panosunda ilanen tebliğ edildiği kaydedildi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun un da imzasını taşıyan tebligatta adına tebligat yapılan kişinin, varsa bilgi ve belgeleri ile 7 gün içinde Çorlu Nüfus Müdürlüğü ne müracaat etmesi gerektiği belirtiliyor. Ayrıca, bu cezaya karşı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu nun 27. maddesi uyarında tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde Sulh Hukuk Mahkemesi ne başvurabileceği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 27. maddesi uyarınca tebliğ tarihinden önce (tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde) ödeme yapması halinde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceği de belirtiliyor.

Kişinin ekonomik durumunun müsait olmaması halinde idari para cezasının ilk taksitinin peşin ödenmesi koşuluyla 1 yıl içinde ve 4 eşit taksit halinde ödenmesine karar verilebileceği, taksitlerin zamanında ve tam ödenmemesi halinde idari para cezasının kalan kısmının tamamen tahsil edileceği de ilan da yer alıyor.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen kişilere uygulanan bu cezaların, Hükümet Konağı ndan ilanından itibaren 7 gün sonra kendilerine tebliğ edilmiş sayılacağı da kaydedildi.