info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hacı Adayları Eğitimi Başladı

Çerkezköy den bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri başladı.

Bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik eğitim semineri verilmeye başlandı. Pazartesi günü başlayan hac semineri Kumlu Geçit Bahçeli Camii Kur'an Kursu'nda cuma gününe kadar sürecek. Eğitimlerde Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, hac ibadeti ile ilgili tüm bilgileri ve hacı adaylarına hac yolculuğunda ve hac süresince yapmaları gereken tüm bilgileri verecek. Emin, ilk eğitimine hac ibadetini anlatarak başladı.
 
4 GÜN SÜRECEK
 
Pazartesi günü başlayan "Hac Semineri" ile ilgili olarak bilgi veren Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin hafta içi verilecek seminerlerin 4 gün süreceğini belirtti. Seminer'de hac süresince neler yapılacağı görsel ve sözlü olmak üzere ayrıntılı bir şekilde tüm hacı adaylarına anlatacağını belirten Müftü Mahmut Emin, ilk dersini Kur'an-ı Kerim'de hac ibadeti konusunu anlatarak verdi. Kadın ve erkek hacı adaylarının katıldığı eğitimlerde maket resim ve slayt görüntüleri kullanılıyor.
 
70 HACI ADAYI VAR
 
Bu yıl Çerkezköy'den kutsal topraklara 70 hacı adayı gidecek. Müftü Mahmut Emin, "Özel şirket ve diyanet ile bu yıl ilçemizden 70 kişi hacca gitmek için kesin kayıt yaptırdı" dedi. Hacı adaylarının pür dikkat dinlediği eğitimlerde sırasıyla, Kur'an-ı Kerim'de hac ibadeti, seyahat öncesi yapılacak hazırlık, beraber götürülecek eşyalar, hava limanında buluşma, haccın yapılışı, ihram, ihram bağlama, ihramın şart ve sünnetleri, niyet ve telbiye, Cidde Havalimanı'nda yapılacak işler, Mekke’ye intikal, Kabe ve hac ile ilgili genel bilgiler, Hacerül Esved tanıtımı, haccın çeşitleri, umre, tavaf, tavafın fazları, tavafın duaları, tavafa başlama noktaları, zemzem ve tavaf namazı, sa'y, haccın vacipleri, Arafat, Arafat’ta vakfe, Arafat'ta vakfenin farzları, Müzdelife'de vakfe duruş, Mina ve şeytan taşlama, kurban kesimi, ziyaret ve tavafı veda, hacda dikkat edilmesi gereken konular; trafik ve sağlık.