info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halay ve Konser Etkinliğinde Bir Araya Geldiler

Cem Vakfı Kapaklı Şubesi tarafından Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Konser ve Halay etkinliğine katılım yoğun oldu.

ALAY VE KONSER ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
 
Cem Vakfı Kapaklı Şubesi Başkanı Hüseyin Taş programda yaptığı konuşmada “Alevi toplumu tarihte çok sıkıntılı dönemler atlattı. Ama diğer yandan dört kapı kırık makamımıza sıkı sıkı sarılmış bir toplumdur. Bu çok önemli bir hassasiyettir. Aleviler tarih boyunca varlığını yaptığı her işin ve duruşun anlamını bilerek yaptı. Dedelerimiz de bu yolun varlığını yazılı ve sözlü kaynaklarla bugüne taşımıştır Bugünün koşullarında medya sayesinde her konuda en küçük çocuğun bile haberi var. Lakin içeriği ise bilinmiyor. Bizler Alevi kurumları olarak, kültür ve dini konularda her zaman işini özünü aktarmak ve yaşatmak çabası içindeyiz” dedi.
 
İÇİ BOŞALAN TOPLUMLAR, YOK OLMAYA MAHKUMDUR
 
Kültür ve tarihini unutan, içi boşalan toplumların yok olmaya mahkum olduğunu vurgukayan Taş “Tarih bunun acı örnekleriyle dolu. Hazreti Peygamber’in sözüne Hz.Hüseyin gibi sahip çıkmak niyetiyle elimizden geleni, siz değerli canların katkılarıyla yaşatmaya çalışıyoruz” dedi. Etkinlikte ilk olarak sahneye Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı çıktı. “Dinleyicilere müzik resitali sunan Hilmi Yarayıcı, beğeniyle izlendi. Programın ilerleyen bölümlerinde sahneye çıkan davul zurna ekibi de halaylarla katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
 
Önceki gün saat 14.00’da Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün,  AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Selda Yeşil, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel, Cem Vakfı Kapaklı Şubesi Başkanı Hüseyin Taş, CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi ile çok sayıda vatandaş katıldı.