info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hava ambulansı hayat kurtardı

Tekirdağ da soluk borusuna strafor köpük parçası kaçan 17 aylık bebeğin imadına hava ambulansı yetişti. Gece yarısından sonra Tekirdağ Devlet Hastanesi II. Kısıma getirilen 17 aylık bebek, hava ambulansı ile İstanbul a sevk edildi.

Alınan bigilere göre, Tekirdağ da yaşayan Uzun ailesi yeni aldıkları televizyonu ev içerisinde açarak kurdu. Bu sırada televizyonun paketlendiği strafor köpüklerle oynayan 17 aylık Muhammed Ali Uzun un soluk borusuna bir parça köpük kaçtı. Durumu fark eden Uzun ailesi 17 aylık bebeklerini hemen Tekirdağ II. Kısım Devlet Hastanesi ne getirdi. Burada ilk müdahalesi yapılan minik Muhammed in durumu kötüleşmesi üzerine İstanbul a sevk edilmesi kararı verildi. İstanbul dan istenen hava ambulansı Tekirdağ da Namık Kemal Stadyumu na indi. Ambulans içerisinde uyutulan 17 aylık Muhammed Ali Uzun, doktorların müdahalesinin ardından hava ambulansına alındı.
Minik Muhammed in İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sevk edildiğini ifade eden Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Oktay, "Gece 03.00 te başlayan rahatsızlığı nedeniyle Tekirdağ Devlet Hastanesi II. Kısıma başvuran Muhammed Ali Uzun isimli 17 aylık çocuk hastamız, Devlet Hastanesi çocuk hekimleri ve anestezi uzmanı doktor arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Soluk borusunda yabancı cisim şüphesiyle İstanbul Cerrahpaşa Çocuk Cerrahisi ile irtibat sağlandı. Uygun bir şekilde doktor arkadaşlarımızın nezaretinde 17 aylık hastamız Muhammed Ali Uzun u İstanbul a göndermiş olduk" dedi. Minik Muhammed Ali nin ailesinin ise kendilerine ait araçla İstanbul a yola çıktıkları öğrenildi.