info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayati Yazıcı’dan Tekirdağ Ahisine Mektup

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı, 81 ilde seçilen Ahilere tebrik mektubu gönderdi. Mektupta,Hayati Yazıcı’nın ahilik öğretisine bakışı ve Tekirdağ ilinin ahisine hitabını içeren mektup şu şekildedir;

 Kıymetli Ahim Sefer BAŞKIR
 
Bu sene Tekirdağ şehrimizde “İlin Ahisi” seçilmenizden dolayı sizi tebrik ediyorum.
Güzel ahlak, dürüstlük, kardeşlik, paylaşma ve kanaat gibi Ahilik değerlerini, mesleğinizi ifa ederken topluma örnek olacak biçimde uyguladığınız için size, ülkemiz adına teşekkür ediyorum.
Ahilik payesini almak çok büyük bir onur ve büyük bir sorumluluktur. Şehirlerimizin ahileri; Ahi Evran-ı Veli Hazretleri’nin temsilcisi ve ahilik mirasının taşıyıcısıdır. Bu bağlamda şehrinizin birlik ve beraberlik atmosferini güçlendirmede, iktisadi hayatın ahilik prensipleriyle devam etmesinde çok önemli bir görev üstlendiniz. Ahilik ilke ve değerlerinin daha iyi anlaşılması ve hayata geçirilmesinde, şehrinizin birlik ve beraberliğinin tesisinde, bu onurlu görevi başarıyla yerine getireceğinize inanıyorum.
Yaklaşık bin yıllık geçmişiyle Ahilik; kardeşlik, birlik, beraberlik gibi değerleri özünde toplayan, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat felsefesi; dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir.
Ahilik Kültürü ve Felsefesi, ‘insan’ odaklıdır ve ekonomik faaliyetlerde insan faktörünün ön planda tutulması gerektiğini bizlere öğretmektedir.
Anadolu halkının ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yer tutan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın en güzel örneklerini yıllarca sergilemiş; işçinin, üretenin, helal kazancın, dürüst yönetimin simgesi olmuştur. Bugün de Türkiye ekonomisinin temel taşı olan, esnaf ve sanatkârlarımız, bu mirası devam ettirmekte ve gelecek nesillere aktarmaktadır.
Bu vesileyle, milletimizin ve insanlığın karşı karşıya kaldığı günümüz meseleleri için başlıca çözüm yollarından biri olan Ahilik Felsefesinin; ülkemizde ve yurt dışında daha fazla tanınmasını sağlamak üzere, Bakanlığımız koordinasyonunda bu yıl 26’ncısını kutladığımız Ahilik Haftası’nın ülkemize ve tüm insanlığa güzellikler getirmesini diliyor; tüm milletimize, esnaf ve sanatkârlarımıza, şahsınızda sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
                                                                                                                                       Hayati YAZICI                                                                                                                              Gümrük ve Ticaret Bakanı