info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Ayçiçeği Festivali

Tekirdağ ın Hayrabolu İlçesi nde bu yıl 19 ncusu düzenlenen "Ayçiçeği Festivali" düzenlenen açılış törenleri ile başladı.

Bu yılki festival kapsamında İsmail YK ile Ziynet Sali birer konser verecek.
Hayrabolu İlçe merkezindeki törenlere Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Hayrabolu Kaymakamı Ali Fuat Türkel, CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hayrabolu hükümet konağı önündeki açıl törenlerinde Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Atatürk Anıtı na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan İrtem, bu yıl 19 ncusu düzenlenen festivalin her geçen gün daha iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Ayçiçeği festivalinin Hayrabolu nun tarımsal kimliğini ön plana çıkaran bir etkinlik olduğunu ifade eden İrtem, "Ayçiçeği Festivali ile kardeşlik duygularımızı pekiştiriyoruz. Bu festival sayesinde tarımsal kimliğimiz de ön plana çıkıyor. Aynı zaman her kesimden festivalimize katılım oluyor" dedi.
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ise ayçiçeğinin Hayrabolu nun bölge tarımında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Trakya da, Hayrabolu ve Malkara ilçeleri tarım makinelerinin gelişiminde iyi bir seviyede ancak daha iyi yerlerde görmek istiyoruz. Tarım makineleri, rekabet edebileceğimiz sektörler arasında ve bunu çok önemsiyorum. KOBİ ölçeğinden büyük sanayi ölçeğine doğru büyümek istiyorum. Buna da ilçedeki organize sanayi bölgesi yön verecektir" dedi. Konuşmaların ardından Edirne nin Keşan İlçesi Lalacık Köyü mahalle halk oyunları ekibi ve Kırklareli Pınarhisar Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekipleri birer gösteri yaptı.
Daha sonra hükümet caddesi üzerinde oluşturulan festival korteji vatandaşları selamlayarak fuar alanına kadar yürüdü. Fuarın açılışını Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Edirne Valisi Mustafa Büyük, Hayrabolu Kaymakamı Ali Fuat Türkel, CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek kurdele keserek beraber yaptı. Daha sonra protokol üyeleri stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bu yıl 19 ncusu düzenlenen festival kapsamında ünlü sanatçılar İsmail YK, Ziynet Sali ve Popstar Birol da sahne alarak birer konser verecek.