info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Belediyesi nden Gölete Tesis Atağı

Hayrabolu Belediyesi, Tekirdağ Valiliğinden 20 yıllığına kiraladığı 11 bin m² lik mesire alanını yap işlet devret modeliyle işletmeye açıyor.

Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu Belediye Başkanlığı, ilçenin Uzunköprü yolu 5. kilometresinde bulunan gölet mevkiindeki mesire alanını yap işlet devret modeliyle işletmeye açıyor.

Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, Hayrabolu da iç turizmi harekete geçirecek sosyal bir kompleksin bulunmadığını, ilçeye sosyal tesis kurmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade ederek; " Tekirdağ Valiliği Mera Komisyonu Başkanlığı ile Hayrabolu Belediye Başkanlığı arasında imzalanan ve 29 Kasım 2006- 29 Kasım 2026 yılları arasında 20 yıllığına Hayrabolu Belediyesi adına tahsis işlemleri gerçekleştirilen mesire bölgesini yap işlet devret modeliyle işletmeye açmayı planlıyoruz. Hayrabolu göletimizin muhteşem görüntüsü eşliğinde çam ağaçlarıyla kaplı bu alanı sosyal anlamda işletmeye açarak iç turizme sunmayı, çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlarımızın ve ilçemize gelecek misafirlerimizin kullanımına açmak istiyoruz." Dedi.

Belediye Başkanı İrtem, belediye tarafından kiralanan bölgenin coğrafi özellikleri hakkında da ayrıntılı bilgiler vererek göletin su hacminin 1.140.000 metreküp, sedde uzunluğunun 400 metre, sedde gövde yüksekliğinin 14.90 metre, gölet alan ölçümünün 190 dekar olduğunu, mesire alanının ise 10.935 metre olduğunu belirterek;" Bu bölgemizin gelecek yıllarda Trakya nın Abant ı olmaya aday doğal bir mekân olarak doğa ile baş başa kalmak isteyen insanımızın hizmetine sunmayı arzuluyoruz. Bol oksijeni, muhteşem çam ağaçları içerisine inşa edilecek doğal ortamı bozmayacak tesisin Trakya mıza ve özellikle de İstanbul yöresinde yaşayan insanlarımıza farklı hafta sonu tatil programlarını da sunmasını istiyoruz. Özellikle belediye motokros parkurunda yapılan Türkiye ve Marmara Motokros şampiyonalarının uluslar arası olarakta bu spora ilgiyi daha da artıracağını, ilçemizin tarım, Organize Sanayi Bölgesi, tarım makineleri, Hayrabolu nun pabuç köftesi, Hayrabolu Peynir tatlısı, ayçiçeği balının yanı sıra gölet bölgesine yapılacak sosyal kompleksle de duyuracağına inanıyorum. " şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı İrtem, inşa edilecek sosyal tesislerle ilçede ekonomik anlamda da canlılığın yaşanacağına dikkat çekerek, böyle bir projenin hayata geçirilmesi için iyi bir işletmeci, müteşebbis bulunarak Trakya yöresine mükemmel bir tesis kazandıracaklarını belirterek;" Doğa ile baş başa kalmak isteyen insanların burada su sporları, doğa yürüyüşleri, çocuk oyun parkları, piknik alanlarında kendin pişir kendin ye, otomobil parkı, gezi ve bisiklet yolları, voleybol-basketbol sahası, tenis parkuru, kır düğünleri, yöresel yemeklerin yapılacağı lokanta, dört mevsim açık kahve, küçük ölçekli hayvanat bahçesi, olta balıkçılığı, kano, diğer su aktiviteleri yapabileceklerdir." dedi.

Belediye Başkanı Hasan İrtem, gölet bölgesinde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının her mevsimde devam ettiğini, müteşebbisler tarafından kendilerine böyle bir projeyle gelinmesi halinde ciddi anlamda destek vereceklerini, Hayrabolu göleti mesire bölgesinin Trakya nın Abant ı olabilecek doğal potansiyele sahip olduğunu kaydetti.