info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Pazarında Sebze ve Meyvede İnanılmaz Fiyatlar

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde kurulan pazardaki sebze ve meyvelerin ucuzluğu görenleri şaşırttı.

Antalyalı nakliyecilerin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların geçişlerini protesto etmek için 4 günlük kontak kapatması Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesini etkilemedi. Pazarlarda sebze ve meyvede fiyatların yükselmesi beklentisinin pazarcıları sıkıntıya soktuğunu belirten Babaeskili pazarcı Bilgin Kılıç, "Antalya’dan İstanbul’a sebze ve meyvenin gelemeyecek olması nedeniyle fiyatların yükseleceği kaygısını yaşadık. Müşterilerimiz ucuz fiyatları görünce alacaklarının iki katını almaya başladılar" dedi.
 
Pazarcı Serhat Buttanrı da tezgahında sattığı sebzelerin hiç birinin Antalya’dan gelmediğini belirterek fiyat yükselme tehlikesinin bulunmadığını ifade etti. Buttanrı, "Ülkemizde son yıllarda özellikle yiyecek ve gıdalarda yaşanan spekülasyonlar fiyatları oynak hale getirdi. Kuru fasulye, patates derken şimdi de Antalyalı nakliyecilerin kontak kapatması özellikle tüketicileri farklı etkiliyor. Gıdalar üzerinde oynanan bu oyunlara medyanın da ortak olması alıcıları ve satıcıları da etkiliyor" dedi.
 
Pazarcı Fikret Göktaş ise gıdalar üzerinde oynanan fiyatların artık eskisi gibi etkili olmadığını belirterek, "Kuru fasulyenin kilogramı 12 TL oldu diye haberler çıktı, ancak şu anda marketlerde kuru fasulyenin kilogramı 5,50 TL’den satılıyor. Patates 5,00 TL olacak haberlerinden sonra yükselen fiyatlar, patates stoklarının haberlere yansıması sonucu şimdilerde patatesin kilogramı 2,50-3,00 TL’den satılıyor. Antalyalı nakliyecilerin 4 günlük kontak kapatma eyleminin sebze ve meyvelerde artış yaşanacağı haberlerinin ayyuka çıkması üzerine artış yaşanacağı sıkıntısını bizlere yaşatıyor. Müşterilerimiz de rahatsız oluyor. Artık gıda maddeleri üzerine Alicengiz oyunları oynanmamalı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu konularda alternatif planlar hazırlamalı. Bir eylemle, bir protesto ile gıda ürünlerinde fiyat artışları olmamalı" şeklinde konuştu.
 
Pazardaki vatandaşlar ise haberler sonrası sebze ve meyvede fiyat yükselecek beklentisi içine girdiklerine ancak pazardaki fiyatların düşüklüğünün kendilerini şaşırttığını belirtti. Öte yandan ilçe pazarında elma, mandalina, portakal 1 TL’den, ıspanak 1,50 TL’den, marul, maydanoz, roka 1,00 TL’den satılırken, domates 1,50 TL, karnabahar 2,00 TL, patatesin kilogramı 2,50 TL’den satıldı.