info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Tekstilde İşçilerin Paraları 4 Ayrı Senetle Ödendi

Geçtiğimiz günler Tekirdağ Hayrabolu ilçesinde paralarını alamayan 130 işçinin yapmış olduğu eylemden 2 gün sonra tesisi kiralayan ve fason malları depoda bulunan şahıslar avukatlarıyla beraber Hayrabolu ya geldiler.

 

Geçtiğimiz günler Tekirdağ Hayrabolu ilçesinde paralarını alamayan 130 işçinin yapmış olduğu eylemden  2 gün sonra tesisi kiralayan ve fason malları depoda bulunan şahıslar avukatlarıyla beraber Hayrabolu ya geldiler.
İşçilerin bu güne kadarki biriken paralarını ödemeden pantolon ve kumaşları almak istemeleri üzerine işçilerin mağduriyetini göz önüne alan Kaymakam Tamer Orhan konunun mahkeme kararı ile ancak olabileceğini gelenlere bildirmişti.
Bunun üzerine işçilerle pazarlık masasına oturan alacaklarına karşılık 4 adet senet verilmesiyle işçilerin malları teslimi sağlandıktan sonra işçiler fabrikayı boşaltarak depoda bulunan 10 bin adet pantolon ve bir firmaya ait fason ihracat yapılmak üzere bulunan kumaşların hepsini teslim ettikleri açıklandı.
Malların tesliminden sonra fabrikada bulunan 130 işçi servisler ile evlerine gittiler. Fabrikada sadece 1 bekçi görevli bulunduğu bildirildi.