info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Her Şey Tekirdağ İçin, Her Şey Muratlı İçin

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “insan odaklı belediyecilik anlayışı” çerçevesinde başlattığı ‘Hizmet Kervanı’nın 5. Durağı için büyükşehir belediyesi daire başkanlarıyla birlikte Muratlı’ya geldi.

İlk olarak Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Albayrak oradan Muratlı Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda Muratlı’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.Muratlı’ya geldiğimiz ve bu göreve başladığımızın 167. Günü.Muratlı,her yönüyle hizmete susamış,köylerinin mahalle vasfına dönüşmesiyle,22 mahallesi olan bir ilçedir.Ayrıca Muratlı,içinden tren istasyonu geçen 3 ilçeden biridir.Bu da ulaşım alanında sıkıntı yaratmaktadır.
 
 
30 Mart 2014 tarihi itibariyle,Tekirdağ’da kuruluşundan 80-90 yıl sonra farklı bir yerel yönetim idaresi başlamıştır. 80-90 yıl sonra ismi Tekirdağ olan merkezin ismi Süleymanpaşa oldu.yeni ilçelerle birlikte 11 ilçemiz oldu.Bu 11 ilçenin ortak ismi Tekirdağ’dır.Fakat,köylerde tüzel kişiliği,muhtarlık kalkınca,bir yönetim boşluğu oluştu.Biz de bu boşlukta vatandaş sıkıntı yaşamasın diye büyük bir mücadele veriyoruz.Oysa,seçimlerden 15 ay önce Büyükşehir olan Tekirdağ’ın ,Büyükşehir belediyesi kurulmadan önce bürokratik sorunları giderilebilirdi.Ben ve ekibim adına,30 Mart tarihinden sonra siyaset geride kaldı.
 
Siyasi rozetimizi çıkararak 875 bin vatandaşımızın rozetini taktık.Şimdi hizmet zamanıdır.Bize bu görevi veren halkımıza hizmeti,başarılı,kaliteli,süratli yapacağız ve istekleri yerine getireceğiz.Büyükşehirin gerektirdiği her türlü hizmeti halkımıza vereceğiz.Vatandaş böyle güçlü yönetim oluşturduktan sonra da güçlü hizmetler bekliyor.
 
 
İşte bugün,daire başkanlarımızla buraya geldik ve sizlere hizmetlerimizi anlatacağız ve sorunlarınızı dinleyip çözüm üreteceğiz.Bunun için,30 Kasım 2014 tarihinden itibaren de her ilçede büyükşehir hizmet binası kuracağız. 11 ilçeye 11 proje çerçevesinde Muratlı’ya da 540 Bin TL’lik bir kaynak aktarımı yaptık. Muratlı Belediyesi ile sürekli irtibat halinde olarak Muratlı’da önemli projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Milli eğitime 6 Milyon 500 Bin TL’lik bir destek sağlayacağız. 3000 konteynır alımı yapıp köylerimiz de dahil gerekli tüm yerlere dağıtacağız. Köy yollarının hali ortada. Bütün sorunları vakıfız.Yani,hizmet başlamıştır.
 
Özetlemek gerekirse,biz bu göreve 5 yıl için geldik ve 31 Mart 2019 tarihine kadar verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz.Bize güvenin,bize inanın ve mutlaka bu görev süresinin sonunda yeni,güzel,yaşanabilir ve mutlu bir Tekirdağ,İstanbul’un arka bahçesi değil,Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan bir Tekirdağ,güçlü sanayisi,tarım ve hayvancılığı,lojistik yatırımları,üniversitesi ve turizmi ile çevreye duyarlı,yaşanabilir ve mutlu bir Tekirdağ kurmak hedefimizdir.Her şey Tekirdağ için,Her şey Muratlı için,her şey gönlünüzce olsun.” Dedi.
 
Sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantının ardından belediye başkanları ve Büyükşehir daire başkanlarının çalıştayına Geçildi.Belediye önünde toplu fotoğraf çekiminin ardından,Kırkkepenekli mahallesine ziyaret için,Tekirdağ büyükşehir belediyesi ekibi Muratlı’dan ayrıldı.
Kaynak : Murat Ürtekin