info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Huzur evi ve çocuk yuvasını inceledi

Devlet Bakanı huzur evi ve çocuk yuvasını inceledi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Genç nüfusumuzu iyi eğitebilirsek ve yüksek katma değer üretebilen insanlar haline getirebilirsek o bizim için zenginlik olacaktır" dedi.

Kavaf, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ da, Vali Zübeyir Kemelek i makamında ziyaret etti.

Tekirdağ da huzurevi ve çocuk yuvalarına ziyaretlerde bulunacağını ifade eden Kavaf, Türkiye genelinde aldıkları karardan dolayı basının bu tür kurumlara girişinin yasaklandığını bildirdi.

Bir gazetecinin yardım sever iş kadını Müjgan Kalelioğlu hakkındaki bir soru üzerine Bakan Kavaf, "Soruşturma süreci halen devam ediyor. Sürecin tamamlanmasının ardından konu açıklığa kavuşacaktır" dedi.

Kavaf, Valilik ziyaretinin ardından Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ı ziyaret etti. Burada Dalgıç tan brifing alan Kavaf, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı nda partililerle bir araya geldi.

-KAVAF IN İL BAŞKANLIĞINI ZİYARETİ-

Kavaf burada yaptığı konuşmada, teşkilattan milletvekilliğine, milletvekilliğinden de bakanlığa geldiğini belirtti.

İnsanların mutlaka teorik bilgiyle ve altyapıyla kendini zenginleştirmesi gerektiğini belirten Kavaf, "Siyaset yaparak ve uygulayarak öğrenilen bir iş. Teşkilatlar da bir siyasi partinin omurgasıdır. Teşkilatlar, bir vücudun kılcal damarları gibidir. Nasıl ki kılcal damarlar vücudumuzun en ücra köşelerine kan dolaşımı suretiyle oksijen taşıyarak vücudu ayakta tutuyorsa, mahallelere kadar uzanan teşkilat ağımız da bizim partimizi öyle ayakta tutuyor" dedi.

Partide herkesin gönüllülük esasına göre çalıştığını ve en zor çalışma esasının da bu olduğunu anlatan Kavaf, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti nin girdiği 4. seçimden de büyük bir galibiyetle çıkmış olması teşkilatların AK Parti ye gönül vermiş insanların ne kadar profesyonel manada bu işi yaptığının en önemli işaretidir. Siyaset bir bilgisi, birikimi enerjisi zamanı olan insanların bunu hizmete dönüştürmek için talip olduğu bir alandır. Bizler de bilgimizi, birikimimizi, enerjimizi hizmete dönüştürmek için siyasete talip olduk.

Biz hep genç nüfusumuzun varlığıyla övünüyoruz. Genç nüfusumuzu iyi eğitebilirsek ve yüksek katma değer üretebilen insanlar haline getirebilirsek o bizim için zenginlik olacaktır. Bunun için hızlı bir şekilde hem derslik adedini artırma, öğretmen yetiştirme ve eğitimli çocuklarımız için sürdürülebilir eğitim almalarını sağlamak adına projeler hayata geçiriyoruz."

Tekirdağ ın sosyal hizmetler alanında standardı yüksek olan illerden birisi olduğunu belirten Kavaf, yurdun çeşitli illerinde sevgi evi inşatlarının sürdüğünü, Tekirdağ da Erkek Yetiştirme Yurdu ndaki çocukların da bu sevgi evi bittikten sonra oraya alınacağını kaydetti.

Kavaf, diğer yurtların standartlarını iyileştirme noktasında girişimleri olduğunu ve bir kadın konuk evini de en kısa zamanda Tekirdağ da hizmete açacaklarını bildirdi.

-TAŞ ATAN ÇOCUKLARIN YARGILANMASI-

Kavaf, bir gazetecinin "Ülke genelindeki muhtelif olaylarda taş atan çocuklar devlet korumasına alınacak mı" sorusu üzerine, taş atan çocukların ağır ceza mahkemelerinde yargılandığını söyledi.