info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı başladı

Tekirdağ İl Genel Meclisi uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Mayıs ayı toplantıları Pazartesi gününden bu yana devam ediyor. İlk gün Tekirdağ İl Genel Meclisinde aşağıdaki maddeler tek tek görüşülüp oylanarak kabul edildi. Tekirdağ İl Genel Meclisi başkanı Münir Karaevli , "Mecliste görevli tüm arkadaşlarımız güzel bir uyum içinde çalışmalarını sürdürüyor. Amacımız İlimiz, İlçeleri, Belde ve köylerine hizmeti yapabilmek ve bizden beklenenleri yerine getirmektir. Çünkü bilindiği gibi İl Genel Meclislerinin önemli işlevleri var" dedi.

GÖRÜŞÜLÜP KABUL EDİLEN MADDELER

İl genel Meclisinin 01.04.2010 tarih ve 59 sayılı kararı ile görüşülmeküzere plan ve bütçe komisyonuna havale edilen "İlimiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde kullanılmak üzere il Özel İdaresi bütçesinden bir adet taşıtın 237 sayılı taşıt kanununun 10. maddesine göre satın alınması ile bu amaçla gereken ödeneğin temini için ilimiz özel idaresinin 2010 yılı bütçesinde 5302 Sayılı İl Özel İdaresi kanununun 10/b maddesi uyarınca kurumsal kodlama yapılan birimler arasında aktarma yapılması na ilişkin talep hakkındaki komisyon raporu görüşülüp kabul edildi.

İlimiz Özel idaresinin 2009 sayılı gelir ve gider kesin hesabının 5302 sayılı kanunun 10/b maddesi ve mahalli idareler bütçe ve muhasebe yönetmeliğinin 40.maddesi uyarınca kabul edilmesi talebi görüşüldü.

İlimiz Merkez ilçe, Barbaros Caddesinde bulunan ve mülkiyeti il özel idaresine ait olup, Kültür ve Turizm bakanlığına tahsisli binanın (Sarı Köşk ün) en üst katındaki tahsisin kaldırılarak, en üst katın hizmet binası olarak kullanılmak üzere Trakya Kalkınma Ajansı Genel sekreterliğine 6 ay süre ile bedelsiz olarak tahsis edilmesi maddesi görüşülerek kabul edildi.

İlimiz özel idaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan l adet Greyderin Malkara ilçesi köylere hizmet götürme birliği kanalı ile alımında sarf edilmek üzere ihtiyaç duyulan ödeneğin temini amacıyla 2010 yılı bütçesi kurumsal kodlama yapılan birimler arasında aktarma yapılmasına 5302 sayılı il özel idaresi kanununun 10/b maddesi uyarınca görüşülüp kabul edildi.