info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İl Özel İdaresinden Köylere Ek Ödenek

İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, üyeler Ercan Çorbacı, M. Zeki Gürcün, İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Şahin ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Nuray Koç’tan oluşan heyet, Çerkezköy’e bağlı köyleri dolaşarak incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerde konuşan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, köylere eşit miktarda ödenek verildiğini belirterek, “2 ay içerisinde 15 milyon TL civarında bir borçlanmaya gireceğiz. Bu sayede köylerimize ek ödenek çıkarabileceğiz” dedi.

Tekirdağ İl Özel İdaresi’ne bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2011 yılında köylere çıkarılan ödeneklerin nasıl kullanıldığına ilişkin denetim geçen hafta yapıldı. Heyet dün de yerinde incelemeler yapmak üzere Çerkezköy’deki köyleri tek tek dolaştı.
 
İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, üyeler Ercan Çorbacı, M. Zeki Gürcün, İlçe Özel İdare Müdürü Hüseyin Şahin ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Nuray Koç’tan oluşan heyet ilk olarak Karlıköy’ü ziyaret etti. Her yıl Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin, muhtarlık vasıtası ile yapılan çalışmaları denetlediğini kaydeden İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, “Geçtiğimiz hafta 2011’de verilen ödeneklerle ilgili denetim çalışmaları arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Biz de yerinde incelemeler yaparak ödeneklerin faydalı kullanılıp kullanılmadığını ve köylerin ihtiyaçlarını ihtiyaçları belirlemeye çalışıyoruz. Muhtarlarımızın gelecek dönemlere ilişkin sıkıntılarını dinliyoruz” dedi.
 
Karlıköy’e 2011 yılında yaklaşık 7 bin TL ödenek çıkarıldığını belirten İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler ise yol çalışmaları için de ayrıca parke taş ödeneği çıkarıldığını, iş gücünün ise muhtarlık tarafından karşılandığını ifade etti. Tarla yollarının açılması için de her yıl bir ödenek gönderildiğini söyleyen İkizler, “Bu ödenek ile muhtarlıklar mazot ihtiyaçlarını karşılıyorlar ve yol açma işlemlerine başlayabiliyorlar” diye konuştu. Sami İkizler, İl Özel İdaresi vasıtası ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından verilen ödeneklerin her köye eşit olarak gönderildiğini ifade etti. Karlıköy Muhtarı Sadi Er de, Karlıköy-Uzunhacı yolunda bozulmalar meydana geldiğini, gerekli tadilat çalışmalarının yapılabilmesi için birlikten ödenek beklediklerini ifade etti. İkizler, yol yapımı ile ilgili çalışmaların programları dahilinde olduğunu, önümüzdeki süreçte bu eksikliklerin giderilmesi için de gerekenlerin yapılacağını kaydetti.
 
İncelemelerin devamında Uzunhacı Köyü’ne giden heyet burada Köy Muhtarı Keramettin Gürel’i makamında ziyaret etti. Buradaki ziyarette İl Özel İdaresi’nin 2 ay içerisinde 15 milyon TL civarında bir borçlanmaya gireceğini söyleyen Sami İkizler, böylelikle köylere ek ödenek çıkarılabileceğini belirtti. Bu süreçte muhtarların köylerinin sıkıntılarını belirlemelerini, bu doğrultuda çözüm projeleri hazırlamalarını ve kendilerine ulaştırmalarını isteyen İkizler, “Talepler doğrultusunda köylerimizin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için ek ödenekler çıkarabileceğiz. Ödeneklerin dağıtım kriterleri henüz belli değil. Komisyon şuan bu doğrultuda rapor hazırlıyor. Önümüzdeki toplantıda ödenek kriterlerinin belirlenmiş olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
 
Ziyaretlerin bir sonraki durağı ise Bahçeağıl Köyü oldu. Heyet burada ise Köy Muhtarı Halim Çelebi ile görüştü. Köylerindeki okul için 20 bin TL’ye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Halim Çelebi, köy yollarının yapımı için de birlikten malzeme talebinde bulunarak, işçiliği kendisinin yaptırabileceğini ifade etti. Muratlı’da da bir okul için 20 bin TL ödenek istendiğini söyleyen M. Zeki Gürcün, hem Muratlı, hem de Bahçeağıl Köyü için 20’şer bin TL ödenek talebinde bulunulacağını kaydetti. Yol çalışmaları için ise bu yıl yapılacağına dair kesin bir şey söyleyemeyeceğini belirten Sami İkizler de tüm köy yollarının en kısa zamanda yapılacağını, bakımı yapılmamış tek bir bağlantı yolunun dahi kalmayacağını ifade etti.

Daha sonra Yanıkağıl Köyü Muhtarı Yücel Başaran’ı ziyaret eden heyet burada yapılan akıllı sayaç uygulamalarından dolayı muhtar Başaran’ı tebrik etti. Köyde akıllı sayaç kullanım oranını yüzde 90’a çıkardıklarını söyleyen Muhtar Yücel Başaran, kalan yüzde 10’luk kesimin de zaman içerisinde bu uygulamaya dahil olacağına inandığını belirtti. Heyet Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan’ı da ziyaret ederek, muhtardan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.