info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İş Güvenliği Eğitimleri Kapaklı ve Çerkezköy de Yapıldı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT tarafından düzenlenen İş Güvenliği Eğitimi konulu günübirlik eğitim programı Kapaklı ve Çerkezköy Belediyelerinin ev sahipliğinde yapıldı.

 

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT tarafından düzenlenen “İş Güvenliği Eğitimi” konulu günübirlik eğitim programı Kapaklı ve Çerkezköy Belediyelerinin ev sahipliğinde yapıldı.
 
27 Mart 2013 Çarşamba günü Saat 10:00 da Kapaklı Belediyesi toplantı salonunda başlayan eğitimde Açılış konuşmasını Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz gerçekleştirdi. Çetiz konuşmasında; ‘’Dört yıl önce koyduğumuz hedeflere bundan bir buçuk yıl önce ulaştığımızı belirtmek istiyorum. Birlik Başkanımız Op. Dr. Adem Dalgıç yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası bir büyüme ve tanınırlık haritası izlememizi öngören etkinlikler planladı. Biz ise bunu şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası adından söz ettiren etkinliklerimiz ile başardık. Bugün ev sahibimiz Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’ya, bugün bizlerle olan belediye başkan yardımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada bizleri bir araya getiren iş güvenliği konusu son günlerde daha da önem kazandı, hatta bunun ötesinde belediyelerin uygulaması ve kendi özelliklerine göre uygulaması gereken yasal bir mevzuat var. Bugün burada bulunan uzmanlarımızdan sizlerde bilgi alabilir ve her türlü konuda detaylı paylaşımda bulunabilirsiniz. Tüm katılımcılarımıza başarılar dilerim” dedi.
 
Kapaklı’da gerçekleşen eğitim ile ilgili Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı verdiği mesajında İş kazalarının çoğunluğunun insana bağlı sebeplerden kaynaklandığına dikkat çekti. Başkan Mandalı “İş kazaları ve meslek hastalıklarında, önleyici tedbirlerin ve eğitimin önemi açıkça ortadadır. Bu bilinçle yöneticilerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirmek, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak, sağlık ve güvenlik risklerine karşı önlem almak, verimli bir iş ortamı oluşturmak, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının en aza indirilmesi ve önlemlerin alınması amacıyla bu eğitim seminerlerimiz önemlidir. Eğitimlerin düzenlenmesinde katkıları bulunan Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanımız Op. Dr. Adem Dalgıç ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Başkan Mandalı mesajında; “Personellerimize belli sürelerde eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde hem vatandaşımıza daha iyi hizmet sunuyoruz hem de personellerimiz bilinçlendiriliyor. Personelimiz de seminerlere ilgi gösteriyor ve eğitmenleri dikkatle dinliyor. Bu da bizleri ziyadesi ile memnun ediyor. Eğitim Seminerleri düzenlemeye ve personelimizle el ele çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Saat 10:00 da Kapaklı’da başlayıp Saat 14:00 da Çerkezköy’de devam eden günü birlik Eğitim programlarında, Siam Eğitim Merkezi İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Keskin in yaptığı sunumda “İş Güvenliği Kavramı, İş Sağlığı ve Güvenliğinin Amaçları ve İş Kanunu” konularına yer verildi.
 
Eğitimlerin içeriği hakkında tüm katılımcıları bilgilendiren İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Keskin, “Genel iş sağlığı ve iş güvenliği kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri ile iş yerindeki riskler üzerinde duracağız. Kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, İş ekipmanlarının güvenli kullanılması, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, Yasal mevzuat ile ilgili bilgiler vereceğiz. İş yerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, Kişisel koruyucu alet kullanımı, Ekranlı ekipmanlarla çalışma ve Uyarı işaretlerinin çalışma hayatındaki önemine değineceğiz. Kimyasal-fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, temizlik ve düzen, Yangın ve yangından korunma, Termal konfor şartları, Ergonomi, Elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, ilk yardım, kurtarma konulularında bir sunum yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Gerçekleşen eğitimlere, şu anda yeni bir yapılanma içersinde olan Tekirdağ Belediye Başkanlığı, İş güvenliği uzmanı Nihal Özdağ Usta ve İş Yeri Hekimi Yücel Ayaz da katılarak Trakya Bölgesinde örnek model teşkil edecek çalışmalarına yer vererek çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.
 
Kaza Geliyorum Der
Yaptığı sunumda iş güvenliği uzmanı “Kaza Geliyorum Demez inanışı tamamen yanlış olarak bilinen bir durumdur, çünkü her ağır yaralanma ya da ölümlü kazada 29 hafif yaralanmalı, 300 yaralanmasız kazanın oluştuğunu biliyoruz. Türkiye de her gün 172 iş kazası olmakta bu kazalarda 6 kişi iş göremez hale gelmekte ve 4 kişide hayatını kaybetmektedir. Bu nedenle belediye personelimiz mutlaka tehdit olarak gördüğü iş riskleri/tehlikelerini amirlerinize yazılı ya da sözlü olarak bildirmeliler. Bu süreç birçok iş kazasını önlemeye imkan sağlayacaktır.
 
Trakyakent’in bir seri olarak gerçekleştirmeyi düşündüğü eğitimlerimize belediyelerimizin müracaatlarını bekliyoruz” dedi.